Marktdag in Frankrijk – wat een heerlijk feest

Frankrijk – herfst — een dun zonnetje schijnt op het plein – wij zitten met een petit vin op het terras – bij de bakker staat een rij – als je uit het dorp komt is dat geen punt – bijkletsen en de laatste roddels incasseren – bij de kaasboer ligt tussen heel Frankrijk in kaas ook Beemster en Gouda te koop – honing -olijven-kaas- brood en een vrucht of groente met de naam : Kaki -verdwijnt in onze tas – Kaki eet je met een lepel en smaakt naar zachte dadel met een niet onprettige wrange nasmaak als die van een flinke slok cabernet sauvignon- weer thuis in de wei – boekie lezen en slapen in de schaduw van de bomen –

Boeken over het Franse leven

Frankrijk – je hoeft dit boek niet persé op een terras in Parijs te lezen maar het maakt het leven wel leuker – Bart van Loo sleept je avec plaisir door het schrijvende leven en langs geliefde plekken van zijn literaire helden – ik weet het -het woord literair kan jeuk en irritatie opleveren – laissez faire en neem een slok pastis – victor Hugo -Dumas- George Sand-Balzac-Zola-Daudet-Guy de Maupassant – Van Loo zit ze op de hielen – staat in de tuin van hun geboortehuis- snuift de geur op van de aarde waar hun wortels groeiden – en duwt je kop in hun boeken – ik werd er blij van


Check ons blog voor meer Frankrijk

Uit eten en logeren in Nancy 

10 x Oester eten op waanzinnige mooie plekken 

Kookcursus in Frankrijk met Pauline