Overnachten en uit eten in Nancy

Frankrijk – heenreis /terugreis – Nancy is meestal de richting, niet het doel. Het regent in Nancy – de natte straten glimmen in het licht van de straatlantarens – paraplu’s bewegen gevaarlijk over straat – met natte jassen glippen we Brasserie L,Excelsior binnen. Een art nouveau en art déco eettempel die al meer dan 100 jaar heel deftig en verleidelijk tegenover het treinstation staat te wachten op hongerige gasten

Onze honger heeft meer met de sfeer en de architectuur te maken en het theaterstuk dat opgevoerd wordt tussen de gasten en de obers in het zwart/wit – we zijn Nederlands vroeg aangekomen – langzaam stroomt de tent vol – obers met de linkerhand op de rug schenken de glazen vol – op de rand van je bord staat in sierlijke letters: L’Excelsior – dat werk – je moet er van houden – tis een tijdmachine – het eten ben je snel vergeten – de sfeer en het spektakel blijft in je kop.

Brasserie L’Excelsior
50 Rue Henri Poincare
Nancy

Check de website van Brasserie L’Excelsior


Check ons blog voor meer Frankrijk 

Lekkere kookcursus in Frankrijk

Vlakbij Parijs het Django Reinhardt festival 

Oesters direct uit zee eten in Bordeaux / Cap Ferret 

 


Hotel Stanley ligt op loopafstand – prima plek om te overnachten: