Gipsy jazz festival in Frankrijk

Het Django Reinhardt festival in Samoreau – eind juni – over een warme bad gesproken – wat een feest – de hele camping swingt – overal word gespeeld, gedanst en gelachen – en ouwe vrienden omhelsd – koude Kronenbourg aan de lip – Django leeft !

Uit de hele wereld stromen Django fans eind juni naar de camping municipal aan de traag stomende Seine in het dorpje Samoreau – gitaarkoffers op de rug – viool in de hand – contrabas achter in de camper – bij elke tent of camper is een gipsy jazz jam sessie aan de gang.

Het graf van Django Reinhardt

Djangio leeft! – hoewel je wel z’n graf kunt bezoeken in het naburige dorpje Samois-sur-Seine – ook daar kwamen we een gitarist tegen uit LA die een ode gaf aan de gipsy jazz koning – spelend met een plectrum dat op zijn grafsteen lag – mijn zoon Django moest natuurlijk ook even voor zijn voormalige deur staan in Samois-sur-Seine / rue du bas Samois – je loopt er zo tegen aan – groene luiken met een gedenksteen tegen de gevel.

Festival Camping Django Reinhardt

De grote grap is dat er ook een officieel festival is – daar hoef je in principe niet naar toe, want op de camping spelen diverse muzikanten die zo van het festival af nog ff door gaan spelen op de camping – voor je neus en tot diep in de nacht – op de camping is een restaurant voor een slok en een hap – als daar geen zin in heb op 5 minuten rijden staat een grote Casino supermarché en op 5 minuten lopen is er een fijn bakkertje met verse croissants en stokbrood – proost !

Tof – Film over Django 

Ook tof met wat Django muziek is de film Chocolate met Johnny Depp en Juliette Binoche

Boek : The life and music of a gipsy legend 

Check de website van Camping Municipal Samoreau

Check de website van het Django Reinhardt festival 

Check ons blog over het Django Reinhardt Festival in Groningen