Frans leren koken in Frankrijk

In het voor- en najaar geef ik een 4 daagse kookcursus in Ayen-Bas, in de Limousin vlakbij Brive-la-Gaillarde, op de grens van de Dordogne met de Corrèze. Een schilderachtige omgeving in een prachtige oude gerenoveerde Abdij van alle comfort voorzien. Daar gaan we drie avonden heerlijk koken met amuse gueule vooraf en toe veel Franse klassieke zoetigheden.

Paté wordt er natúúrlijk ook gemaakt!

U kookt alleen echte Franse authentieke gerechten.

De Abt zorgt voor mooie bijpassende wijnen en vertelt hier uitbundig over. We eten iedere avond aan prachtig gedekte tafels. Overdag gaan we, afhankelijk van het seizoen, naar verschillende producenten.

O.a. naar de foie gras boerderij in Yssandon, een saffraankwekerij, een escargot boerderij met een proeverij van haar eigen gemaakte escargot recepten, een likeurstokerij, een walnoten bedrijf etc. We bezoeken het prachtige stadje Brive-la-Gaillarde, werkelijk een parel. We gaan daar naar de (deels overdekte) zaterdag markt en gaan heerlijk lunchen  in een erg goed restaurant.

Er is ook voldoende tijd voor ontspanning bij het zwembad, de Storvatt of op de kilometers lange wandelpaden direct vanuit de Abdij waar alleen de Limousin koeien je nieuwsgierig nakijken, een oase van rust… Ook worden er speciale kookreizen georganiseerd in samenwerking met HommeAge.

?

De kosten voor een 4 daagse kookcursus zijn € 535,-per persoon op basis van een bezetting op een tweepersoons kamer. Bij een enkele bezetting komt er € 120,- bij. Deze prijs is inclusief drie overnachtingen, drie kooklessen, lunches, ontbijt, alle drank en de receptuur. Alleen de reis en het vervoer ter plekke (autoverhuur) is niet inbegrepen in de prijs.

Per auto vanuit Utrecht naar Ayen-Bas, Frankrijk is het 10 uur rijden. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Bergerac (1 uur en 15 minuten), iets verder is Bordeaux (2 uur) of Toulouse (ruim 2 uur).

?U kunt zich individueel of met meerdere personen aanmelden. Maximaal kunt u, afhankelijk van de kamerbezetting, met 10 personen deelnemen. Mocht u met een groep op een andere datum willen komen, laat u mij dat even weten.

 

check de website van paulinecuisine.nl

pauline@paulinecuisine.nl

bellen of WhatsAppen:

+31 (0)6 54 79 47 10.

Alle foto’s zijn gemaakt door en eigendom van Pauline’s Cuisine ®2018

Kerkplein 2, NL-6672 LB Hemmen (onder Wageningen in de Betuwe)

 


 

 

 


?