Airbnb in Palermo

Appartement in een adembenemend mooi palazzo in downtown Palermo.

Midden in het gekkenhuis wat zich Palermo noemt staat dit statige Palazzo . Ooit was dit pand van een familie . Je kan het je niet voorstellen . Nu is het opgedeeld in appartementen . Op het enorme binnenplein kan je je auto parkeren . Hoeveel soorten en kleuren marmer kan je verwerken in een huis . Het is waanzinnig mooi en indrukwekkend . Het trapportaal slingert zich elegant omhoog met in nissen de bustes van voorouders van de vorige eigenaren . ti’s een museum waar in gewoond word .Onder ons balkon waar s’morgens de zon op staat begin La Vucciria , de versmarkt , de geuren het eten en drinken , gelach / toeteren / rinkelen van glazen en staccato Siciliaans waaien ons zo appartement in , goedemorgen Palermo .

Het theater in Palermo

Ga naar de opera in theater Massimo in Palermo pal in het oude stadscentrum centrum wij zagen er onze eerste Opera , Tosca en aten daarna een broodje ijs.

Bestel een slok en een hap op een terras  en geniet van het Italiaanse straattheater om je heen. Kijk en luister naar hoe de Italianen leven en doen , de expressie op hun gezicht tijdens het praten , handen die werken en de woorden meer lading geven , grote ogen, wenkbrauwen omhoog. dat werk . ik kan er uren naar kijken . Fantastico, ergens zit een Italiaan in me.

 


Check ons blog voor meer reisinspiratie 

Praten met je handen zoals Italianen dat doen 

Prachtig Kunstenaarsdorpje in de heuvels van Ligurie 

Te gekke Airbnb in het oud stadscentrum van Rome