Collage_Fotor

Na weken van schuiven met de datum vertrekken vriend Siem en ik dan eindelijk op maandagochtend richting Italië . Een roadtrip om even bij te praten. Als je beiden een Circus heb wat gezin heet , dan ligt het gevaar op de loer dat er ineens tien jaar voorbij is zonder dat je erg in heb . Tis een feest hoor , zo,n gezin . Maar nu is het Mannentijd .  De neus van de bus wijst naar Italië .Om precies te zijn Olivetta San Michelle een klein bergdorpje iets boven de grensstad Ventimiglia . Ik kwam daar als kind bij vrienden van mijn vader en moeder .Een Italiaans dorpje tegen de bergrug aan geplakt .Als je niet oplet rij er zo voorbij . Een kleine spleet geeft toegang tot het dorp  , je kan er net doorheen met je bus. Via het dorpsplein rij je de valei waar de rivier doos slingert  in . links en recht de rijkdom van het dorp “De olijfbomen” . Cicades geven de maat  en avonds zitten de bomen vol met vuurvliegjes. Magisch . In de zomer kan het daar vreselijk onweren , dikke rededruppels en een boze inkt zwarte lucht . Als de eerste donderslag klinkt valt meteen de elektriciteit uit. Kaarsen komen dan op tafel en het is dan spookachtig gezellig . Afijn dat dorp wilden graag aan Siem laten zien. Iets voor Ventimiglia , boven San Remo ligt  het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia . Ik had er over gelezen en was erg benieuwd . Een dorp op zondag dat getroffen werd door een aardbeving . Een kerkplafond dat op de inwoners terecht kwam .De overlevende trokken weg . Na tientallen jaren leeg te hebben gestaan trokken er kunstenaars in. We kwamen aan op een prachtig dag , de zon stond hoog en het uitzicht vanuit het dorp is , ja daar komt ie , Adembenemend ! Het dorp is als een soort bijenkorf tegen de berg gebouw , elk huis leunt/steunt tegen een ander pand. Hierdoor heb je prachtige doorkijkjes naar de Zee en de omringende bergen . We picknicken op het dakterras in de tuin van Luisa Bistolfi . Luisa zit zelf liever in de schaduw van de kerkmuur . Alleen Hollanders en dolle honden gaan in de zon zitten op dit uur van de dag. Bij vertrek krijgen we een plantje mee van Luisa met Italiaans/Engelse onderhoud tips . We zwerven nog een uurtje rond en proberen de sfeer te pakken met wat trefzeker foto’s . Bij de uitgang van het dorp zit een klein terras ,lastig omdat te passeren zonder een kleverige Limoncello te drinken . Er zijn ook een paar plekken om te overnachten , iets wat ik zeker een keer ga doen als ik wat beter in mijn tijd zit . De roadtrip roept . Op naar Olivetta San Michelle.

Check de website van  B&B Bussana 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3003

IMG_3069

Bussana vecchia in Italie

IMG_3070

Bussana vecchia in Italie

IMG_3071

Bussana vecchia in Italie

IMG_3072

IMG_3073

Bussana vecchia in Italie

IMG_3074

Bussana vecchia in Italie

IMG_3075

Bussana vecchia in Italie

IMG_3076

Bussana vecchia in Italie

IMG_3077

Bussana vecchia in Italie

IMG_3078

Bussana vecchia in Italie

IMG_3090

Bussana vecchia in Italie

IMG_3079

Bussana vecchia in Italie

IMG_3091

Daniela Gabeta, ga even kijken in haar winkeltje , ze maakt prachtige spullen.

IMG_3092

Bussana vecchia in Italie

IMG_3089

De Tuin van Luisa Bistolfi

IMG_3088

De Tuin van Luisa Bistolfi

IMG_3087

De Tuin van Luisa Bistolfi

IMG_3086

Uitzicht op de kerk

IMG_3085

blauw

IMG_3084IMG_3083IMG_3082IMG_3081

IMG_2998

Roadtrip vriend .

IMG_3093

Bussana vecchia in Italie

IMG_3094

Bussana vecchia in Italie

IMG_3095

Bussana vecchia in Italie

IMG_3096

Bussana vecchia in Italie

IMG_3097

Bussana vecchia in Italie

IMG_3098

Limoncello tijd

IMG_3099

borrel tijd

IMG_3100

Het barst van de kunstgalerie,s

IMG_3101

Honger

view-bussana-vecchia-liguria

Het dorp .

IMG_3056

Roadtrip

IMG_3013

Luisa Bistolfi vertelt Siem hoe hij de plantjes moet onderhouden .

IMG_3005

Man en zee.

IMG_2982

Siem en kerk

IMG_2977

Picknick op het dak van Luisa Bistolfi