Coole airbnb in de hipste wijk van Rome

Zoon Django had zijn Gap year gepland midden in de Corona orkaan – Merde ! alle grenzen op slot – hij zat als een rat in de val – Timing is alles – Om zijn verdriet te dempen stelden ik een roadtrip voor – Een uur nadat  de grens van Italië open ging reden bij Menton Ventimiglia in – De zon scheen anders dan in holland zo leek het – de weg was leeg en met ruime tussenstops in  Olivetta san Michelle /  Bussana Vecchia / Florence kwamen we in Rome aan – de eeuwige stad en verdomd alle wegen gaan er inderdaad naar toe – We logeren in Travesteren – een lekkere drukke en hippe wijk- en een doolhof van straatjes en beeldschone pleintjes waar het barst van de restaurantjes en barretjes – verdwalen is hier een heerlijke opdracht –

De toerist uithangen in Rome

Omdat we toeristen zijn racen we op de step over de kasseien naar de Sint Pieter / Colosseum  / Spaanse trappen / Trevi fontein en naar  Giolitti  volgens sommige de beste ijsmakers van Rome maar in ieder geval de oudste en prachtig qua architectuur – ik ga er geen ruzie om maken – De stad is nagenoeg leeg – Covid heeft zijn werk gedaan – we staan overal met onze neus bovenop en van rijen bij de bekendste toeristische trekpleister is geen sprake – Bij de Trevi fontein hadden we ruim baan om over je schouder een muntje in de Fontein te mikken – ja man – we zijn tenslotte toeristen en daarnaast betekend een goed gemikt muntje in het water dat je absoluut terugkeert naar de eeuwige stad – Qua eten en drinken – In travesteer struikel je over de fijne restaurantjes te veel om op te noemen en te heerlijk om door te vertellen – Ergens in de binnenstad werden we door een insmijter vakkundig de binnentuin bij Vos binnengelokt  – zittend met een menu kaart op schoot en drankje aan de lip schoten we in de lach van zoveel insmijt talent – Rome – we komen dus terug

Check airbnb voor ons logeer adres in Travestere


Check onze andere blogs over Italie

Roadtrip naar kunstenaarsdorp Bussana Vecchia 

Met de Auto naar Venetie 

Een week in Palermo / Sicilie