Niet alleen Italianen praten met hun handen

Mijn vader praten graag en veel – hij was smid – maar eigenlijk prater – luisteren kon hij trouwens ook – tijdens zijn anekdotes praten hij met zijn hele lichaam waarbij zijn handen het drukst waren – ik vond het prachtig – in Italië kwam ik erachter dat hij slechts een goede beginneling was – gister zag ik Florin weer eens – zijn wieg stond in Timisoara Roemenië – het Latijnse gedeelte van Roemenië – man wat was hij lekker op dreef met zijn handen – een balletvoorstelling met vingers – een dirigent van zijn woorden – prachtig

Roadtrip door Italie

Een paar jaar terug was ik op roadtrip door Frankrijk en Italië – ik vond het een leuk idee om het  boekje “Senza Parole ” mee te nemen – een aardig boekje vol Italiaanse handgebaren – In Genua liet ik gedreven door enthousiasme het boekje zien aan de eigenaren van de B&B die we net gehuurd hadden – blij begon ik door het boek te bladeren en liet ze afbeeldingen zien van Italiaanse handgebaren en vertelden erbij hoe mooi ik dat vond – het viel niet goed – ze waren verbijsterd en hun hele lichaamstaal straalden afkeuring uit – een gesloten houding zal ik maar zeggen – handen op de borst – wenkbrauwen omhoog – dat werk –

Afgemeten vertelden ze me dat gebarentaal een Zuid-Italiaans fenomeen was – daar hadden zij als Noord-Italianen niks mee -mijn sociale radar stond even uit en gedreven door enthousiasme  maakte ik de situatie nog erger door ze op hun gebaren te wijzen tijdens deze redevoering – het kwam niet meer goed tussen ons – ik had het verknald – ik heb ze de volgende ochtend niet meer gezien -Stomme Nederlander –

ToffePlek’s Leestip 

Check onze ander blogs voor meer Italie

Toffe Airbnb in het centrum van Florence 

Roadtrip naar het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia

Aperol Spritz op het San Marco plein in Venetië