Roadtrip door Italië

Onze roadtrip in Italië na de Covid orkaan was appeltje eitje – Italië was nagenoeg leeg – de wegen file vrij – geen rijen in Florence bij het Uffizi museum – vrije baan tot de Sint Pieter en heel erg welkom op het terras bij het oudste cafe van Europa – Caffe Florian in Venetië op het San Marco plein – in basis moet je dit plein in normale tijden – hoewel beeldschoon – mijden als de pest -nou zijn we zelf toeristen dus geen kwaad word over deze groep – maar je moet ze gedoseerd en met mate tegen komen –

Vakantie in Venetië

Yep – Venetië kan druk zijn – maar dat is over het algemeen alleen op de bekende selfie plekken – koop een dagkaart voor de Vaporetto ( busboot ) en laat je zelf afzetten bij het Het eilandje San Michele- de begraafplaats van Venetië – of – toeristisch maar ook leuk naar Murano het glasblazers eiland – zoek een plek buiten op het achterdek van de Vaporetto (bootbus)  en grijns –

Wij logeerden piekfijn aan de rand van het eiland in het Combo hostel – een oud klooster met uitzicht op San Michele .


Check ons blog voor meer toffePlekken in Italie 

Met mijn dochter met de slaaptrein naar Venetie

Kunstenaars dorpje in de bergen van Ligurie – uit eten en logeren 

Roadtrip met de auto naar Venetie