Kamperen op Staatsbosbeheer camping in de Veluwe.

Een weekend lang zwerven langs de randen van de Veluwe – overnachten bij de boswachter en als toetje loom in het gras liggend aan het Amsterdam Rijnkanaal naar de traag voorbij varende binnenvaart en cruiseschepen – heel zen en bevredigend – het blijft een feest als je met een bed op wielen je uitzicht kan uitzoeken –

Fijne plek midden in het bos en aan de rand van Veluwe is Natuurcamping Zanderdennen.

Je moet wel eerst een account aanmaken bij “Logeren bij de Boswachter” . Hierna kan je heel makkelijk reserveren bij de camping van je hunker .

Adres
Staatsbosbeheer
Noorderheideweg
3775 KC Kootwijk
Gelderland

Bezoek aan Radio Kootwijk op de Veluwe.

Hoe vaak zijn we er niet langs gereden? Vaak richting vakantie. Het begint in dit gedeelte van Holland al glooiend te worden, en dat vinden wij als Noord-Hollanders al pittig buitenlands. BAM! Ineens staat daar die surrealistische Art Deco-kathedraal te schitteren op een open plek op de Veluwe. De radiozender Kootwijk. Gebouwd in de jaren 20, ontworpen door Julius Luthmann. Als je goed kijkt naar het hoofdgebouw, dan zie je dat Luthmann geïnspireerd is door de sfinx. De zender is oorspronkelijk gebouwd voor telefonie- en telegraafcontact met onze toenmalige koloniën.

Verder zijn de omringende heides supermooi om te wandelen.

Adres: Radioweg 1, 7348 BG Radio Kootwijk.