Zelf zonnepanelen bevestigen op je camper

Solar Power – De klus is zo geklaard. Het is niet ingewikkeld. Laat de zon maar schijnen. Victron is het systeem: zonnepaneel van 150×70 cm, elektracontroller, zekeringskastje, accu, bos elektrawire met de juiste dikte en wat ledlampjes. Halve dag werken met z’n tweeën en de zon zorgden voor koud bier.

Beste Coolbox voor Campers

Compressor Coolbox van Mestic gekocht voor ons huis op wielen. Geestig dat de zon vanaf morgen zorg draagt voor alles wat het lekkerste smaakt als het koud is. Daarnaast kunnen we ook dagen op een eenzame maar prachtige bergtop staan met nachtelijke leeslampjes die gevoed worden door de zon van overdag.

Doe-het-zelf, Camper verbouwen

Je staat er thuis niet bij stil, maar het gegeven dat de wc-rol altijd op dezelfde plek hangt, zorgt toch voor een soort van orde in de dagelijkse chaos van wat je leven heet. In een net ingetimmerde camper moet alles nog zijn plek krijgen. Tussen het sprokkelhout voor het kampvuur bleek een schitterende door moeder natuur gemaakte tak te zitten voor dit doel.

Camper Tips

Wij houden het simpel: water komt uit een jerrycan met kraantje, de zwarte kracht doet zijn best. We gebruiken een losse twee-pits gasbrander en een Altrex vouwladder waar we een simpele buitenkeuken van maken. Top koffie komt uit een percolator en als het gas op is, koken we op een stoof en gietijzeren pannetje dat we op de brocante hebben gekocht. Door heel Frankrijk heen zitten Emmaus brocantes. Kijk even op de website van Emmaus voor de openingstijden; deze zijn nogal grillig te noemen .

 













Check ons blog over vrij kamperen in Frankrijk

Check ons blog over een fijne natuur camping in Ligurie 

Check ons blog over een toffe kampvuur camping aan een rivier in BelgieÂ