Campings aan een rivier in Belgie

Murw na twee dagen in het oog van de Gipsy Jazz orkaan op het Django Reinhardt festival in Samoreau , avec plaisir , moet erbij gezegd worden – stopten we na 3 fijne uurtjes sturen iets over de Frans / Belgisch grens bij Camp le Monde / Arnocamps grounds aan de rivier de Semois – geheel of toch niet toevallig staat deze camping tjokvol prachtige gipsy woonwagens – tis ons thema deze trip – da,s duidelijk – stoelen en voeten in de rivier met als muziek de vogels in het bos – tis tof hier-Met mijn voeten in de Semois en bijtend in zonnebloempitten reis ik in gedachte af naar Baskenland – de zonnebloempitten en de kleine beloning van het secure bijten zetten me zo neer op een barkruk die met zijn vier poten in bergen lege zonnebloempit hulzen staat ergens in een cafe Noord Spanje – Pipas, zo noemen ze daar zonnebloempitten – ze hangen in elke kroeg en iedereen kauwt ze behendig leeg en spuugt de hulzen met een boog op de cafe vloer – ik hoorden of las ergens – pipas zijn voor mensen met veel tijd en weinig geld – Arno de eigenaar staat zelf met een brede glimlach achter de receptie – welkom met een smile – zoek maar een plekkie waar je je thuis voelt – fikkie stoken mag .

Fijn dorpje voor boodschappen en een drankje op het terras is Florenville , hou vanaf de camping de rivier aan je linkerhand en dan rij je lekker glooiend door een prachtig landschap als vanzelf naar het dorpsplein .

Woonwagens te huur in Belgie

Je kan hier prachtige vintage woonwagens huren in de schaduw van de spoorbrug of fijn logeren in je eigen camper of tent .

Adres: Rue du champ le monde n4, 6887 Herbeumont / semois, België

Telefoon: +32 476 77 72 17