Vrij kamperen en kitesurfen in de Camargue

Vrijstaat en kitersparadijs Beauduc – we hadden gehoord van deze plek en dat het lastig te bereiken was – daar was geen woord van gelogen – een eindeloze maar prachtige zandweg over een dijk bezaaid met gaten, waardoor je soms met 5 km per uur (de trip neemt iets meer dan een uur in beslag) langs de flamingo’s aan weerszijden stuurt. Als je bijna bent aangekomen, een welkomsttoetje in de vorm van twee verticale stalen balken waar je met aan beide zijden van de bus met 2 cm speling doorheen moet wroeten – exacte tussenmaat is 210 cm.

Kitesurfen in Beauduc

De beloning is een enorme zandplaat omgeven met duinen waar pak ‘m beet 100 campers, caravans en tenten staan van het kitesurf volk – een vrolijke stam afkomstig uit heel Europa die hier komen voor de wind en het oneindige strand. Iets verderop ligt de vrijstaat Beauduc Village – rond een pleintje van zand staan daar tussen duin en struik de zelfbouw huizen van de vrije mensen – prachtig uitzicht over strand en zee – met nu, de wolken zo laag dat je de kans loopt je kop ertegen te stoten – pure waanzin zo mooi.

De bewoners van Beauduc Village en de kiters – twee volkjes die in pais en vree naast elkaar wonen – de ene stam heeft “laat me met rust” om zich heen hangen, de andere wordt wakker met “staat er nog wind” op zijn lippen bestorven – rond ons plekkie is het zand fluweelzacht aan je voeten en blaast de zilte wind de slaap uit je kop – een ochtendduik doet de rest – grote delen van het strand zijn hard en uitgebeten door zon en wind, ideaal voor de strandracers – spectaculair om te zien.

Zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt, er zijn geen winkels/restaurants in de buurt.


 


Als je weer op de terugweg bent vanuit Beauduc  en weer asfalt onder je banden heb , stop dan even bij Galerie / restaurant  Mas de Saint Bertrand . Fantastisch plek voor een slok en een hap .

Oesters – de lekkerste , tranen in je ogen – aten wij aan de Atlantische kust op het eiland Ile d’Oleron