Mooiste locatie en lekkerste oesters in zuid-Frankrijk

Kijk als je moeite moet doen om aan tafel te gaan , hunker heb naar voedsel , uitkijkt naar de plek waar je kont gaat zitten , hopen dat er plaats is , de locatie moeilijk te vinden is , wat zeg ik , nagenoeg onvindbaar en is en dat je de laatste kilometer moet lopen dan heb je hoop – hoop dat de engel die normaal op je schouder zit en de mazzel aan je kont je zullen helpen op elk denkbaar vlak . maar ik dwaal af – Ile D’Oleron – 17 Fort Royer Ciel Claires Mer – merde! – met gestrekt been erin – er was plaats ! en we zaten aan het einde van de wereld met uitzicht op zee , de zoute wind sloeg in ons gezicht en we waren royaal welkom – dat gezeur en getrut dat Fransen chagrijnig zijn werkt me op mijn zenuwen – je neemt jezelf mee he , zal ik maar zeggen , lieve mensen , attent en , waanzinnige koks –  we hebben hier de beste oesters ever gegeten – nu even de Franse poëet uithangen “geluk in je mond “-ongevraagd en opdringerig advies: neem de Huitres chaude / 3 Agrums / zeste citron confit , orange et combava – en ik sta erop , neem als toetje huitres passion kiwi sable amande effilee , dit klinkt misschien aanstellerig , maar dit was de eerste keer dat ik geëmotioneerd raakten van eten . hier laat het verder bij , ga er zelf naar toe en dan hebben we het er over –   qua drank – kies lokaal , ze hebben hier prima wijngaarden en bierbrouwerijen op het eiland – salute!

Check de Facebook pagina van 17 Fort Royer Ciel Claires Mer 

Adres :   rue des aigrettes, Saint-Pierre-d’Oléron, France


Check ons blog voor meer Franse reis en restaurant inspiratie 

Ile Flottante – Lekkerste toetje in Parijs bij Brasserie Lipp

Vintage kippen BBQ klok – prachtig brocante object wat het na 100 jaar nog uitstekend doet – en het oog wil ook wat .

Toffecamping aan de Tarn -midden in de natuur en zo prachtig stil dat je de bladeren hoort vallen