Franse vintage bbq rotisserie

Gebraden kippenklok dekt de lading – maar net zoals vork/ vuilnisbak/spoorweg/ kater en snor is het Franse woord ervoor mooier -tournebroche – wat ik ervan gehoord heb is dat ze door klokkenmakers gemaakt werden – logisch- je heb ze in diverse afmetingen – die van ons komen uit 1860 – 1872 – maar draaien nog een steeds perfecte gebraden kippen – een tres charmant belletje geeft aan waaneer je hem weer moet opwindend- 

Nieuwe bbq rotisserie kopen

Er is ook een nieuwe elektrisch variant  ( te koop op ducatillon.com ) op de markt -het romantische van het met de hand opwinden is er vanaf , maar hij werkt –  met een beetje mazzel vind je een antieke  op marktplaats / de Franse marktplaats “leboncoin.fr ” /  Catawiki of gewoon old skool op de Brocante in Frankrijk  – prijzen liggen tussen de 100,- en de 350,- euro –


Check meer over eten en aanverwante blogs

Beste asperge kroketten in koop je in Drenthe 

Beste gehaktballen van Luik 

Lekkerste Franse toetje