Restaurants in Luik

Normaal gesproken begint bij Luik het vakantiegevoel en wordt er gas gegeven, haast om op je vakantieplek aan te komen, gekker kan het niet maar het overkomt ons toch. Dit keer staan we op de rem. Geruchten gingen rond dat er een bistro was in Luik die de beste gehaktballen van België maakte. Wat zeg ik. De beste ballen van de wereld. Prijswinnende gehaktballen. Toffe ballen. En omdat het in Holland vega week was, gingen we nieuwsgierig poolshoogte nemen in Le Saint Gregory.

Beste gehaktballen in Luik

Handig om even te noteren: er zit een parkeergarage pal naast de bistro. Toen we rond half een binnen rolden, zat de tent al aardig vol. Achterin was nog een tafel voor twee. Eerst maar een Jupiler van de tap en een witte wijn voor mevrouw. Mijn lief is vegetarisch en dat levert altijd wat problemen op in vlees georiënteerde bistro’s, maar de ober en tevens de eigenaar liet zich niet uit het veld slaan en serveerden een kwartier later een schotel patat met asperges. Ik had de ballen van het huis. Twee stuks en ze waren formidabel / fantastisch. Even noteren voor de volgende keer. Stop bij Luik en eet de prijswinnende ballen van St. Gregory.

Check de website voor de beste ballen in luik 

Adres ; En Féronstrée, 112, Liège, Belgium

+32 4 223 13 64.      Openingstijden: 8:00 – 20:00


Check ons blog voor meer Belgie

Westvleteren Trappistenbier kopen direct bij de monniken

Blokhut in het bos met een hottub voor de deur 

Toffe camping pal een de rivier de Semoise