Westvleteren bier kopen in Belgie bij het klooster

BELGIË – Bier Queeste.

Mijn zoons (de lieverds) zijn in de leeftijd dat hun interesse zich beperkt tot weekend /meisjes / uitgaan / poen & zoen . Geen punt , ik hoef mezelf geen geweld aan te doen om  soms heel even die heerlijk gewichtloosheid die puberteit heet in te ademen . Het zijn lieve zeikers die het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen . Maar ergens in die koppen zwerft een bredere interesse rond . Het denkraam van die gasten moeten wijder dacht het vader figuur –  En in dit geval had ik de jackpot met het “België – Roadtrip uiterst zeldzame bier verhaal “. Het verhaal dat er ergens diep verstopt in België  een kloosterorde is die het beste  bier ter wereld brouwt in de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren – Het trappistenbier  En dat die kloosterorde dat bier maar mondjes maat op de markt brengt . En als je het dan mag kopen , dan maar slecht twee kratten per 2 maanden . Een biersprookje . Een Queeste . In de ban van de ring alleen dan anders . Dat sprak ze aan . Enthousiasme was mijn deel   !

Vanmorgen heel vroeg op en richting Frans/ Belgische grens gereden . Westvleteren trappisten bier volgens sommige het beste bier ter wereld  is het doel . Even terug naar vorige week . Na een half uur non stop bellen op een door de monniken aangegeven tijdstip kom ik er door . Nadat ze je kenteken gecheckt hebben ( je mag twee kratten bier per twee maanden op een kenteken kopen ) krijg je een datum en tijd door dat je verwacht word . Een uur voordat we verwacht worden rijden we tegen de kloostermuur . In het nabijgelegen cafe drinken/proven we alvast van een glas Westvleteren blond. Lekker !  is het unanieme oordeel .  We sluiten aan bij de mini file voor het klooster en na 10 minuten is het onze beurt . België is tof . We hebben twee houten kratten met abdij bier achter in de bus .

Overnachten in Leuven

De boy,s vallen na zoveel emotie in slaap ,ik wek ze waaneer we in Leuven  aankomen . Ik heb het the Cube hostel geboekt in het centrum van Leuven . En lekker swingend hostel met een tafelvoetbal ,piano en een  bar . Zoals je van een hostel mag verwachten loopt het na een uurtje vol met gasten uit de hele wereld. Voertaal engels. Drank : Jupiler. Logisch. Leuven is de hometown van het biermerk. Savond eten in Gainsbourg! . Prima plek voor drie mannen die net twee kratten Westvleteren op de kop hebben getikt .Eten/drinken/bediening en looks van deze tent zijn uitstekend. Ga daar vooral een keer eten . Zondagochtend rijden we richting prutjepolder  . Lekker ouwehoeren met mijn zoons , muziek op en een stuk rijden . Dat voelt goed .

Hoe zitten we erbij : Zoals al gemeld het is een Hostel. Gezellig trendy aangekleed met een bar prominent in het midden. Als alle stoelen bezet zijn met gasten uit de hele wereld word het feest.

Hoe zijn de kamers en bedden: De kamers zijn sober en hufterproof ingericht maar de bedden zijn top en de douch heerlijk .

Ontbijt : ik vond het aan de karige kant maar het werd ruimschoots goed gemaakt door het internationale gezelschap .

Komen we nog eens terug : Ja zeker wel . the Cube Hostel en Leuven zijn tof.

Text ; De “Trappist Westvleteren” is uitsluitend te koop in het verkoopcentrum bij de abdij en dit enkel na telefonische reservatie.

Hoe het bier reserveren?

1) klik op  ‘bierverkoop’.
U leest er wanneer er kan gereserveerd worden en welk bier voorradig is (tevens het max. aantal kratten)
2) Doe uw reservatie per telefoon, nr. +32 (0)70/21.00.45
3) Datum en uur worden samen met de telefonist vastgelegd. U dient ook de nummerplaat op te geven van de wagen waarmee u uw kratten komt ophalen.
Adres biermagazijn en abdij : Donkerstraat 12, 8640 Westvleteren

Café de Vrede
Donkerstraat 13, Westvleteren
0032 – 574 003 77

de biertelefoon te bellen: 0032 – 702 100 45.    kenteken je auto door geven . thats all

Voor meer info over West Vleteren bier 

Check de website van de Sint-Sixtusabdij 
SINT-SIXTUSABDIJ

Donkerstraat 12
8640 Westvleteren
België