Wild kamperen in Frankrijk

Noord-Frankrijk is altijd de plek waar we door heen rijden zonder te stoppen – we zijn op weg naar het zuiden of terug naar huis . We kennen het daarom ook niet goed .Het voelt ook niet als vakantie op de een of andere manier . Maar ideeën veranderen en nu op de terugweg pakten we de route nationale in alle rust .Amerikaans aandoende “never ending roads” rolden voor ons uit . Links en rechts gulle gele en uitgestrekte stoppelvelden zo ver het oog reikte met als kers op de taart een oud treinstation met verweerde wagons op hun eindstation .

Rond een uur of vier is het vaak genoeg geweest met sturen . We zaten vlakbij het dorpje Mouzon . Kijken op de kaart waar je zit en of er een rivier in de buurt is . Verdomd er loopt een blauwe kronkel doorheen . La Meuse  . Na wat verdwalen vinden we een sluis  , dit word voor een nacht ons nieuwe thuis .

Dit is een fijne gids om door Frankrijk te zwerven , er is ook een Engelse variant van : Brit stops

Brit Stops : Gratis overnachten bij meer dan 1.100 aangesloten (boeren)bedrijven & pubs!

France Passion: standplaatsen voor campers

France Passion is een netwerk van 2050 landbouwers, veehouders, wijnbouwers, restaurateurs of producenten van ambachtelijke producten die camperaars die op zoek zijn naar het ‘echte’ Frankrijk, van harte welkom heten met een gratis standplaats, waar zij kunnen genieten van gastvrijheid, rust en heerlijk eten. Al deze 10.000 veilige en aangename camperstandplaatsen liggen verspreid over heel Frankrijk en zijn stuk voor stuk verzameld in de handige France Passion-gids, een must-have voor de camperaar die graag zijn eigen weg kiest en die het leuk vindt om in contact te komen met locals.

Text : France Passion   Check de website van France Passion 

 Check ons blog voor meer Frankrijk 

Vis en oesterrestaurants roadtrip langs de Atlantische kust van Frankrijk

Natuurcamping en vrolijk makende plek voor tent en camper en verhuur van Pipowagens Chambres d hôtes labalade in de Limousin

Bretagne Camping de l’Ile Percée pal aan zee en een te gek lekker strandje 

 


Vakantiehuizen in Frankrijk