Leukste chambres d hôtes is Frankrijk

Vorig jaar al weer (times flies when you’re having fun ) reden door berg en dal , langs uitgestrekte zonnebloemvelden en met veel korte pitsstops om in  roomboter croissants te bijten en soepkommen  cafe au lait op te slurpen . Direction :  Ruud’s  chambres d hôtes labalade . Super fijne plek iets buiten het dorpje Marsac . Bij aankomst stond Ruud al met open armen op ons te wachten met een verse wijnkurk tussen de tanden  . Het kampvuur werd opgepord  en in de keuken stonden een paar pannen zachtjes  op het fornuis te pruttelen – Het werd een lange fijne nacht aan het kampvuur met goed Frans eten – glazen wijn en als toetje sterke verhalen van Ruud –  De sterren schitterden fel en loepzuiver boven LaBaladeergens in het bos zong een nachtgaal zijn lied maar het einde hoorde ik niet .

 

Wat kan je allemaal verwachten bij chambres d hôtes la balade

Welkom op onze Chambres d’Hôtes Labalade! Onze boerenwoning heeft 2 slaapkamers en 3 pipowagens in de verhuur. Deze bevindt zich op 832 km van Utrecht en is omgeven door meren, rivieren, bossen en weidse heuvellandschappen. De ideale plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers! De stilte wordt af en toe onderbroken door de roep van de bosuil.
In de directe omgeving volop mogelijkheden om te ontspannen: zwemmen, vissen, kanoën, fietsen, paard-/ezelrijden en wandelen. Het wandelpad naar Santiago de Compostella ligt op kleine afstand van de chambres d’hôtes. Verder zijn er pittoreske dorpjes en steden in de buurt om te bezoeken, een terras te pakken of om één van de vele brocantes te bezoeken.

Wij geven u graag alle informatie over de omgeving.
Maar gewoon genieten op uw eigen terras voor de pipowagen met een goed glas wijn kan natúúrlijk ook.
De pipowagens staan op ruime afstand van elkaar aan de rand van het bos, met ieder zowel zon als schaduw plekken en schitterend uitzicht. Iedere pipowagen heeft zijn eigen stijl en zijn compleet ingericht met bric-à-brac dat op de vele brocantes in de buurt is verzameld. Aanwezig is ook een keukentje met stromend water. Eventueel een kleine tent bijplaatsen is geen probleem. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst. Het sanitair, 2 douches, 2 toiletten en een wasbak, bevindt zich centraal gelegen naast het huis. In de voormalige boerderij hebben we nog 2 slaapkamers voor gasten op doorreis. Met name veel pelgrims die op weg zijn naar Santiago de Compostella maken hier gebruik van. Deze gasten kunnen gebruik maken van de ruime badkamer op de gang.

In het naast gelegen dorp Marsac op 25 minuten lopen, vindt u alle voorzieningen, zoals een bakker, kleine supermarkt, 2 restaurants e.d. Ook bevindt zich in het dorp een openluchtzwembad op natuurbasis gezuiverd, uniek in Frankrijk! Tevens is er een treinstation met rechtstreekse verbindingen naar de grote steden Limoges en Guéret.

Na een vakantiedag geen zin om te koken? Schuif gezellig aan op het terras voor een goede 3 gangenmaaltijd, liefdevol bereid met seizoensproducten veelal uit de regio. Regelmatig organiseren wij, voor wie willen, een gezamenlijke BBQ bij het kampvuur.

Labalade is de ideale plek om een fijne vakantie te hebben.
Voor prijzen of vragen zie de website of stuur ons een mail

Chambres d’Hôtes Labalade
Les Rivailles
23210 Marsac
00 33 544300739
00 31 655100630

Voor meer informatie:
labalade23@gmail.com

 

check de website

Check Facebook

 


Check ons blog voor meer Frankrijk

Toffe camping in een bos aan de rand van de zee vlakbij Cap Ferret 

Zuid-Frankrijk – logeren op een binnenvaartschip 

Het jaarlijkse Django Reinhardt festival in Samoreau vlak bij Parijs 

 

 


Pipowagen aan de rand van een bos

Je kan bij La Balade je tent of camper neer zetten of een Pipowagen huren aan de rand van het bos waar je in slaap word gezongen door een nachtegaal

Ronde hooibalen in de wei met een blauwe hemel met wolken

Als je goed kijkt naar de structuur van de hooibaal dan zie je er de penseelstreken van Van Gogh in

Man met hoedje in een groen bad met stalen gieter als douche

De geheime Buitenbadkamer van LaBalade

Blauwe camper met erachter opgestapelde houtblokken met een blauwe hemel met wolken

Op weg naar LaBalade – we zijn er bijna

Man in hangmat tussen twee bomen gespannen met in de achtergrond een bos

Lazy day’s bij LaBalade – mijmeren met een glas

Pittoreske huis in Frankrijk verscholen tussen de bomen

Het huis van Ruud met aan de linkerzijde de douche ruimtes – waanzinnige plek

Blauwe camper aan de rand van een bos

Zoek maar een plek op het erf wat je aanstaat – en kom daarna bij het kampvuur zitten – eet je mee ?

Man in stoel met glas Pastis

Ruud verteld en schenk nog eens bij

Huis met schuur  in een bos

LaBalade ligt iets buiten het dorp verscholen in een bos – rust ,rust rust