Hip hotel in Toulouse met magnifiek dakterras

Zuid-Frankrijk – Toulouse ook wel bekend als de roze stad – dit omdat in de avondzon de stad roze oplicht door rood/oranje bakstenen van de huizen – geinig detail – de straatnaambordjes zijn tweetalig  Frans en Occitaans – de streektaal Occitaans heeft meer weg van Catalaans dan van Frans  en word gesproken in Zuid-Frankrijk en een klein gedeelte van Spanje en Italie – wat zouden we moeten doen zonder Wikipedia –

Mama Shelter in Toulouse

Mama zit in het centrum van Toulouse -je auto kan je parkeren in de garage schuin tegenover Mama – dus geen paniek – Mama is een duizelingwekkend design hotel waar alles maar dan ook alles op een geestige manier is vormgegeven – overal lekker plekken om te zitten / te hangen / te chillen en je te verwonderen over de design kermis waar je in terecht bent gekomen – wij hadden een hippe drie persoons kamer met een balkon voor de zon – horizontaal op een bank kan ook met schaduw van een parasol kan je vinden op het dakterras hoog boven Toulouse uitkijkend met een bar met willig personeel voor een hap en een slok –

Ontbijten / lunchen en dineren kan fantastisch en overvloedig in het restaurant van Mama waar je ook een lekker terras heb – en als toetje een potje tafelvoetbal – in de directe  omgeving van Mama struikel je over de restaurants – wij hebben prima gegeten bij de vietnamees om de hoek en bij de snackbar naast het hotel hebben we de befaamde Pain Americain uitgeprobeerd –  Stokbrood met friet /gehakt /tomaat en sla – je kan natuurlijk ook stokbrood met een plak brie nemen maar dat ligt wel heel erg voor de hand en is zo weinig culinair avontuurlijk – maar dat is kwestie van smaak –

Toulouse de roze stad

Toulouse is lekker plat en met de huur vélo fiets je lekker relaxed door deze beeldschone stad – de Garonne deelt de stad door twee en bij park des Filtres kan je even chillen met een slok aan je lip en uitzicht over de rivier – het kost geen moeite om heerlijk te verdwalen in de roze stad – elke hoek die je omslaat rij je tegen een beeldschoon pleintje aan met restaurants en fijne cafe’s –  de sfeer is lekker loom en minder jachtig dan in Parijs – logisch want we zitten in Zuid-Frankrijk waar de zon z’n best doet –

Je kan Toulouse ook lekker relaxed bezoeken met de trein of bus  –

Check de website van Mama Shelter Toulouse

Adres: 54 56 Bd Lazare Carnot, 31000 Toulouse, Frankrijk

Toulouse tips

Laat je scheren en knippen bij de barbier 

Vietnamees restaurant  naast Mama Shelter

Dubbele espresso bij Cafe Maurice


Check ons blog voor meer reisinspiratie 

Vakantie in Kroatie / Dubrovnik

Marokko – op brommer door de woestijn naar de hoge atlas met Dessert Rats 

Indonesie – Duiken op Flores met Mantharhei 


 

 

n