Duiken in Indonesië bij Komodo

Berichten van Flores / duiken met MantaRhei rond Komodo.

Ik ben opgegroeid met films van Jacques Cousteau . le commandant Cousteau verbeterde een Franse gast me . Een absolute jeugd held van me en een van vlees en bloed .
Man als je eenmaal in je duikpak met zo,n fles op je rug de zee in springt op 1/2/3 . Dan voel je je echt wel ff een bink Rosbief in de sporen van Le Commandant. Dat mag je zo voelen en dat is prima. Maar om niet met een of andere krachtige stroming weg te spoelen naar eind Java moet je dicht bij je duikgids blijven . Uitingen van blijdschap als je de eerste schildpad ziet blijven tot gekmakens beperkt tot het onderwater gebaren taaltje .Een reusachtige schildpad van 1;5 meter die tussen het koraal ligt pitten . White tip shark die sierlijk en arrogant langs je heen zweeft als een Tesla . Barracudas  /  clownsvisjes / octopus / en bloedmooi koraal in alle kleuren van de regenboog alleen dan mooier .

Duikschool op Flores in Indonesië

S,morgens vroeg om 7 uur aantreden bij het kantoor van MantaRhei in de nog slaperige en stoffige hoofdstraat van Labuan Bajo . Op je slippers naar de haven waar de boot bepakt en bezakt is met duikspullen.
Met de zon in je rug en een kop koffie in je hand is het nog een dik uur naar de eerste duikspot . Alles bij MantaRhei is goed geregeld van het ontbijt tot de Vlaamse wafels na de laatste duik . Want het is een Belgisch bedrijf .
Lekker sfeertje , prima duikinstructeurs . Tof bedrijf.

Check de Website van Manta Rhei

IMG_8626IMG_8625IMG_8601IMG_0190

IMG_8636

The boat

IMG_8627IMG_8640IMG_0135IMG_0132IMG_8628IMG_8630

IMG_8600

Happy diver

IMG_8631IMG_8634IMG_8643IMG_8644

IMG_8646

Hero

IMG_8760Collage_Fotor