Toulouse .De zon staat hoog en schijnt onbarmhartig fel op de stad beneden hem .Je schuifelt door de straaten van schaduw naar schaduw . Wat ook niet helpt is de enorme kluwen haar op mijn kop die naar beneden golft tot ver over mijn schouders .In de winkelruit zie ik een bezweet rood hoofd dat op exploderen staat . Ik zou de fontein op het plein in een Keer kunnen opdrinken . Voorzichtig maar met gepaste druk in de rug word ik door Jools & Noor de Gentlemans social club , Tonsor & Cie kappers sinds 2015 in gemaneuvreerd . “Het gaat gebeuren pap , die zooi gaat er hier en nu af . Je verlaat het pand niet eerder voordat die kwast in je nek verwijderd is” Mijn dochter is verbaal nogal sterk zoals u al merkt , maar de griezel heeft een punt . De kappers zien er allemaal piekfijn uit . Snorren , baarden ,opgeschoren nekken glimmen in het TL licht . Enlopen ze met een uitermate tof leren schort waar allerlei handig gereedschap uitsteekt .Mijn barbier spreekt weinig over de grens maar knippen kan ie . De plukken haar vliegen in het rond , en de tondeuse zoemt . Na drie kwartier en goed gekeurd door Jools en Noor mag ik het pand verlaten . De zon schijnt nog steeds ?????????????maar ik ben een halve kilo lichter . Fris en glad bijt ik in mijn pils .

De wijk waar Tonsor & Cie gevestigd zijn is sowieso de moeite waard om te ontdekken .

Check de  Website