Eating herring at the fish shop in Amsterdam

Eating herring / licorice / fries war / stew with sausage you can’t get any more Dutch than that – when I was little and went to the fish shop with my Dad – my father gave me a sour bomb ( pickle )  – he eat’s his herring from his hand – skewers with an Amsterdam flag did not exist then – a glass of corn wine was secretly filled under the counter and was drunk in one gulp –

-Traditions around the Dutch Herring

For the interested foreigners –  when the first new herring has entered the Netherlands (aka Hollandse Nieuwe)  the first keg of herring will be sold by auction – in 2022 the first barrel ashore raised 113,500 euros – the money is traditionally spent on a good cause – this is the best combination to eat herring: You eat herring with onion and slices of pickle and you drink a glass of Korenwijn with it – Korenwijn is a type of Jenever – the fish seller is also called a fishfarmer in the Netherlands – so you also have a milkfarmer / groceryframer and a cheese farmer – a bread farmer does not exist  – weird language

This fine herring cart is located on the Haarlemmerplein and has top herring –

You can buy the Dutch language game and Amsterdam game 2 minutes walk  from the herring cart at gameshop “het Paard”

Haring bij de visboer eten in Amsterdam

Haring eten / drop / patatje oorlog / stampot met worst Nederlandser word je hap niet – toen ik nog niet boven de toonbank van de visboer uitkwam kreeg ik een zure bom van mijn vader – hij hapte zijn haring uit de hand – prikkertjes met een Amsterdams vlaggetje bestonden toen nog niet – het glas korenwijn werd heimelijk onder de toonbank vol geschonken en snel achterovergeslagen –

Tradities rond de Nederlandse Haring

voor de geïnteresseerden buitenlanders –  als de eerste nieuwe haring Nederland ( aka Hollandse Nieuwe ) ingevaren is dan word het eerste vaatje haring per opbod verkocht – in 2022 bracht het eerste tonnetje aan wal 113.500 euro op – het geld word traditioneel aan een goed doel besteed – dit de beste combinatie om haring te eten :  Haring eet je met ui en schijfjes augurk en je drinkt er een glas Korenwijn bij – Korenwijn is een Jenever soort – de visverkoper word in Nederland ook wel visboer genoemd – zo heb je ook een melkboer / groenteboer en een kaasboer – broodboer bestaat weer niet –

Deze fijne haringkar staat op het Haarlemmerplein en heeft top haring –

Het Nederlandse taalspel en Amsterdam spel kan je kopen op 2 minuten van de haringkar bij Spelwinkel het Paard 

 


Check ons blog voor meer Amsterdam en typical dutch 

Beste patatje oorlog eet je bij EIburgh Snack

Bij proeflokaal en distileerderij T’ Nieuwe Diep drink je de beste Hollandse jenevers 

de Sate kroket – fastfood uit de muur 

Echt Amsterdams cafe T’Blaauw Hooft staat op 5 minuten lopen van de haringkar