Beste snackbar van Amsterdam

Op het bord bovenop de snackbar staat  “People say, best in town” – geen woord van gelogen –  het beste patatje oorlog haal je bij Eiburgh Snacks -zo dat is gezegd -de kop is eraf – Eiburgh Snacks ligt verscholen in de oksel van de kruising IJburglaan en de Zuiderzeeweg tegenover de bushalte – parkeren kan altijd –

Je moet goed kijken want de klimop besluipt de snackbar vanaf twee kanten en over een paar jaar is de snackbar verdwenen in het groen  – heel even was er spraken van dat Eiburgh Snacks gesloten zouden worden – voorgoed – op last van  de gemeente – je hoopt toch altijd stilletjes dat ze in het gemeentehuis hun restaurant denkraam iets scherper hebben afgesteld dan alleen de focus op avocado en speltbrood   – ik sprak deze gedachte  hardop uit –  Henk, ook een vurige liefhebber van patat oorlog  was het helemaal met me eens –

Aan de muren van de keet hangt het vol met optimistische  krantenstukken over Eiburgh snacks – leesvoer tijdens het wachten – Achter de glazen Balie vol bamischijven / frikandellen en ander fijn frituurspul staan ras echte Amsterdammers – lekker gevoel voor humor en altijd tijd voor een ouwehoertje – de mannen zijn allemaal over de 70 en staan al meer dan een half leven achter de frituur en daar schuilt dan meteen ook het geheim van hun beste friet in –

Stads camping in Amsterdam

Direct aan het IJmeer vlakbij Eiburgh snacks ligt campingzeeburg.nl – je loopt  in 10 minuten naar de beste snack ervaring in Amsterdam.

5 x  Amsterdam  restaurant en cafe Tip’s

Voor een in eigen distilleerderij gemaakte Borrel of likeur moet je even gaan kijken en proeven  bij Distilleerderij en Cafe T’Nieuwe Diep in het Flevopark

Voor een slok en een fijne hap in een gezellige bistro – Bar aan de Kade in de Watergraafsmeer

Hip en cool in Amsterdam-Noord – Restaurant Hangar heeft een tof terras  en lekkere menukaart met magnifiek uitzicht op het Java-eiland en KNSM-eiland

Een keer in de maand strijkt de Pure Markt neer in het Frankendeal park in de Watergraafsmeer – lekker eten en drinken in de openlucht

Amsterdam Noord op het NDSM Werf  -Na de rommelmarkt in de IJ-hallen even een drankje en een hap in Cafe / Restaurant IJver 


Wat is een patatje oorlog?

Voor de geïnteresseerden toeristen: patatje oorlog bestaat uit patat – logisch- mayonaise / saté sauce met daarop fijn gesneden uien.


Check de website van eiburghsnacks.metro.rest

Adres: Zuiderzeeweg 9, 1095 KZ Amsterdam

Pak Tram  26 – stap uit bij halte zuiderzeeweg –