Rommelmarkt in Amsterdam-Noord

Op het NDSM terrein in Amsterdam – Noord staat om de drie weken de grootste rommelmarkt van Amsterdam – 400 a 500 kramen – entree 6,- je kan de toegangs kaarten bij de ingang kopen of heel modern online – een gedeelte van de rommelmarkt is in de openlucht- maar het grootste gedeelte is overdekt is de rauwe industriële hal van de werf – Je kan hier de LP vinden waar je al jaren naar opzoek was – of je loopt heel blits en hip het terrein af in een Afghaanse bontjas met jaren 70 bril op je neus – de echte hoarder en verzamelaars staan vroeg op en glippen naar binnen om 9 uur als de poort opengaat om hun slag te slaan – zoeken /vroeten / afdingen en kopen is hongerig en dorstig werk- geen paniek op het terrein kan je een patatje / poffertjes  en koffie halen –

Hoe er te komen : Je kan gratis met de veerpont F4  vanaf het centraal station direct naar de NDSM varen –  of met Bus : 301 / 3 5 / 36 / 37 / 391 / 394 uitstappen bjHalte Ataturk op de Klaprozenweg . Vanaf de pont naar de IJ-hallen loop je vanzelf tegen Lonneke met haar Koffiebakfiets aan -check  instagram.com van Coffee on the Roll – haal ff hier ff een magnifieke kop vers gezette koffie zodat je compleet op scherp staat en klaar bet voor de IJ-hallen

Parkeren kan ook op het NDSM terrein en kost 1.40 per uur –

Check de website van ijhallen.nl

Adres: T.T. Neveritaweg 15, 2012 ZM Amsterdam

Openingstijden:

Amsterdam Noord – volgens boze tongen Noord-Gestoord – geen stress – beschouw het maar als een geuzenaam – ik hou van Noord – onze eerste werkplaats zat in een van de afbouwhellingen op het NDSM terrein toen Noord nog niet het aangeharkte pretpark van vandaag was – OK – het rauwe is er een beetje vanaf – maar de NDSM is nog steeds een fijne plek – in basis is het een gratis toegankelijk openlucht museum met wisselende tentoonstelling – loop maar ff rond en zie de moeite die de graffiti scene in deze plek stopt – van kunstlopen word je dorstig en honger ligt op de loer – Bij cafe/restaurant IJver kan je een uitstekend patatje Rendang met Frites uit Zuyd eten – verders hebben ze 18 soorten bier op de pomp – dus van dorst zal je niet omkomen – zit IJver vol – kijk dan ff of er bij Pllek direct aan de IJ-oever op 2 minuten lopen van IJver nog een plaats aan de toog is – Pllek heeft ook het enigste stadsstrand van Amsterdam voor de deur liggen –

Check de website van IJver

Check de website van Pllek

Check de website van hotel  faralda.com 

Check de website van ijhallen.nl

Adres: T.T. Neveritaweg 15, 2012 ZM Amsterdam

Openingstijden: