Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival 2022 – zaterdagavond 19;00 uur – de Nieuwmarkt is compleet in kerstsfeer en lijkt wel onderdeel van het festival -Het vriest in de stad en het glinster van de ijskristallen – magisch ! – Thuis hebben we alles wat warm is aangetrokken – je kan het Light Festival lopend doen – maar vriend Camiel nodigden ons uit om het met zijn blije boot te doen – zijn hond met de naam poes zag het niet zitten met deze temperaturen en bleef lekker thuis tegen de warme radiator liggen  – Zus Janneke bereid dit soort trippies met militaire culinaire precisie voor –

Rondvaartboot huren in Amsterdam

Thermoskannen met warme snert /worst /glühwein / chocolademelk en een fles rum om de kou te verdrijven worden aan bord gezet en we duwen af  – Camiel achter het stuur – wij fijn tegenover elkaar op de banken met een warme deken – Man ,  ook zonder de licht kunst objecten is zo’n tocht door nachtelijk Amsterdam al betoverend mooi – Vanaf het water is Amsterdam op zn best – Salonbootjes / grote rondvaartboten en vrijbuiters zoals wij snijden door de kanalen en echoën onder de bruggen door – Twee toffe  uren later binden we de blije boot vast op zijn ligplaats en schieten we cafe T ‘Hooischip in voor een afzakkertje en een portie bitterballen – Amsterdam ik hou van jou –

Het barst van de aanbieders van boottrips tijdens het festival google  : amsterdam light event boot huren en dan vind je wel een boot die bij je past –

Check de website het Amsterdam Light Festival

check de website van Cafe T’Hooischip 

Adres: Amstel 31, 1011 PT Amsterdam

 


Check ons blog voor meer Amsterdam

Cafe distileerderij T,Nieuw Diep in de Watergraafsmeer 

Eten , drinken en jazz op zondag bij brouwerij de Prael

De Phytonbrug Amsterdam-Oost – Borneo eiland