Overnachten in Rotterdam bij de StayOkay Cube Hostel

Rotttterdam – ik voel me  parttime Amsterdammer vanaf 1980 – eerst als scholier ( en nu door mijn lief) met een door mijn klasgenoten plagerig gezegd – een boers accent – ik vond het prima – want waar – ook handig – er werd me nooit gevraagd een absurd standpunt in te nemen tussen /voor Rotterdam en of Amsterdam – want ik ben een tenslotte een boer – heerlijk –

De StayOkay Cube Hostel zit in centrum Rotterdam  – de iconische kubus woningen – je rijd er onder door – je ziet ziet ze en je denkraam kantelt onmiddellijk – schuin/ scheef er is geen direct houvast – geen paniek -ons bed voor vanavond staat horizontaal en de deur gaat gewoon open zoals thuis in een kantelend beeld – je kan in de StayOkay op een zaal slapen -maar wij kozen voor het twee persoons huisje aan het pleintje – heel comfortabel ingericht met een fijn kingsize bed om nooit meer uit te komen en een douche met een straal als een lekkere wolkbreuk in de zomer –  Het uitzicht vanaf een kant van het moderne pleintje kijkt op de historische haven met je kan toch wel zeggen een historisch beeld op Rotterdam – Oud Tjalken zij aan zij – de tuigage scherp afstekend tegen de opkomende zon – Oud en nieuw in een beeld  – prachtig – Ontbijten doe je bij het restaurant / receptie –  prima ontbijt –  koffie tap je bij zoveel je wilt – de gasten komen uit alle windstreken – de voertaal voor begrip is Engels –

Kunstroutes in Rotterdam

Kunst in Rotterdam op zondag – Rotterdam trekt altijd aan de oude passende jas zoals de stad voelt voor ons – dat en vriendin Debby van Adrichem exposeert in het HAKA- gebouw als onderdeel van Object Rotterdam – hoeveel kunst kan je hebben op een vierkante kilometer – veel- naast het HAKA- gebouw zit Joep van Lieshout om er maar een te noemen die tot de verbeelding spreekt – er is wel haast bij om deze kunstlawine te ondergaan – vandaag is het de laatste dag – anders – tot volgend jaar –

Lunchen bij Restaurant de Machinist in Rotterdam

Na een fijne overdosis art in het HAKA-Gebouw sloeg de honger toe – dus een hap en een drankje in cafe/ restaurant de Machinist – lekkere plek in een fijn gebouw waar het personeel met een brede glimlach je verwelkomt en je vlot voorziet van een hap en een slok –

Check de website van de StayOkay Cube Hostel in Rotterdam

Adres: Overblaak 85-87, 3011 MH Rotterdam


 

 


Check ons blog voor meer Rotterdam 

Flipperkast museum – memory lane met mijn zoon 

Het coole KingKong Hostel 

Restaurant de Machinist 

Als toegift het waanzinnig hotel restaurant Villa Augustus in Dordrecht – denk aan een kruising tussen  industrieel oude fabriek en een kasteel

 


 

 

 

f