Met de Ferry van IJmuiden naar New Castle

2020 covid houd nog grote delen van de wereld nog in zijn greep – mondkapjes verplicht – lege schappen in de supermarkt – een run op toiletpapier – dat werk – krankzinnig toestanden als je eraan terugdenkt – de reisbeperking voor Engeland/Schotland en Wales zijn opgeheven – maar iedereen blijft thuis –  de ferry van IJmuiden naar New Castle heeft maanden aan de ketting in de haven gelegen – dit is de eerste zijn trip naar Engeland – het parkeerterrein naast de boot is praktisch leeg – net als de buik van de boot – onze camper staat moederziel alleen tussen een handvol vrachtwagens –

De nieuwe dag begint net als we de haven van  New Castle invaren – met een paar koppen koffie en English breakfast achter de kiezen rijden we Engeland in – de eerst paar rotondes  voelen als Elice in Wonderland – het gevoel van alarm ! in je hoofd went en slijt –

Met de muur van Hadrianus aan de rechterhand rijden we Schotland in en overnachten naast een pub en vissersboot als buurman op the Isle of Whithorn – prachtig

Met de autoferry naar Arran

Van de Isle of Whithorn rijden we naar Adrossan Harbor waar we de pont naar de haven van Brodick in  Arran nemen – Het parkeer terrein naar de pont is compleet verlaten – bij the tickets office worden we met Engelse humor begroet – Have you booked a ticket ? No ? Let’s see if i can find a place for you on the ferry –

In anderhalf uur varen we naar Brodick – Arran heeft van alles een beetje-  bergen, bossen, stranden, dalen- prachtig – we kamperen bij Seal Shore Campsite – prima plek direct aan zee – we zijn de enigste –

Met de autoferry naar Kintyre

Arran de haven van Lochranza – hier gaan we met de pont over naar Claonaig? in Kintyre – fijn uurtje varen met de wind op je kop – Claonaig? – het is een plat stuk strand met asfalt – thats all folks – na een stukje rijden op Kintyre  komen we de afslag “Mull of Kintyre” tegen – Hi we zijn toeristen die opgegroeid zijn met het nummer Mull of Kintyre  – een lied dat als dat zich eenmaal in je hoofd heeft genesteld er dagen in blijft hangen – ook nu weer – de enigste remedie en hopen op verlossing van dit lied is de Mull te bezoeken – De weg naar de Mull is smal – erg smal en gaat op een gegeven moment over in een looppad – parkeren gaat net – en de indeling gaat stijl naar beneden met de zon hoog aan de hemel – de Mull blijk een vuurtoren te zijn met prachtig uitzicht op zee en heel in de verte Ierland – tijdens de moeizame weg terug blijft het lied rondzoemen – s’avonds overnachten we langs de kust moederziel allen op een verlaten strand robinson caruso style –

Met de autoferry van Oban naar Mull

We rijden lekker relaxed door Kintyre naar de haven van Oban waar de ferry nemen naar Mull – Oban is een plezierige havenplaats – met tegen elkaar aan scheurende vissersboten en in verschoten kleuren en schreeuwende meeuwen – hier eet ik mijn eerste Haggis – niet op een bord uitgestort maar als snack uit een plastic bakje – en ? hoe smaakt het – Mwah – ik denk niet dat het een snack hit gaat worden in- van Oban naar Graignur harbor op Mull neemt iets meer dan een fijn uurtje in beslag – Mull is ook weer verpletterend mooi – binnen een half uur komen we langs twee houten kotters die loom op hun zij in de zon liggen te wachten op de zee die ze nooit meer komt ophalen – eindstation en van een  treurige schoonheid –  we overnachten een paar dagen aan een prachtige baai – Galgary bay -waar een soort van gratis campinkje – op loop afstand is een fijn restaurant en we hebben geen haast –

Met de autoFerry weer terug naar Oban

Van uit Oban rijden we via de kust van Wales langzaam – heel langzaam – richting Harwich – Wales is ook weer van een verpletterend schoonheid – rauw-ruig – en ook hier weer campings om op te vreten en nooit meer te vergeten –

De autoferry van Harwich naar de hoek van Holland

In Harwich overnachten we altijd in de buurt van restaurant The Alma Inn – toffeplek waar de signature dish bestaat uit verse kreeft en steak – ondertussen zijn we ook verslingerd geraakt aan Rubarb Gin met Tonic  – die ze hier uitschenken in royale glazen – op twee minuten lopen van The Alma Inn kan je je camper parkeren aan de kade met uitzicht op de haven – ben je met de auto – The Alma Inn heeft ook kamers met fijne bedden –

Terug in holland met de pont naar de Woude

De laatste pont van deze vakantie is naar onze woonboot op het eiland de Woude –  Home Sweet Home

Check de website van de ferry’s in Schotland  calmac.co.uk  die we genomen hebben – ik ga er vanuit dat je in het hoogseizoen ruim van te voren je overtochten moet reserveren –

 

Hieronder de uitgebreide posts van alle plekken die we in Schotland hebben aangedaan –

Check ons blog over de aankomst in Schotland 

Check ons blog over Arran

check ons blog over Kintyre 

Check ons blog over Mull

Check ons blog over campings aan zee in Wales-  camping pal aan de Caernarfon Bay.

Check ons blog over campings aan zee in Wales – smugglers cove boatyard

Check ons blog over campings aan zee in Wales – Chalky Downs Campsite

Check ons blog over campings aan zee in Wales – Harries & Son campsite and bunkhouse

Check ons blog over campings aan zee in Wales – Caravan & Camping Park on the Gower Peninsula


Als passagier meevaren op een vrachtschip

Check ons blog over CptnZeppos.com 

FlixBus