Als passagier meevaren op een vrachtschip

Opgegroeid met De scheepsjongens van Bontekoe en kapitein Rob – en zelf op een woonboot wonend – met een romantisch hart in de borst – ligt de hunker naar varen en wegwezen altijd op de loer – havens ,man magnefiek – de bedrijvigheid – het geluid – de afmetingen van schepen / kranen / containers  – het aankomen – het vertrek – loodsen die de schepen het eerste stuk uit de haven helpen en eenmaal op volle zee dan lijkt het wel alsof het schip krimpt door het weidse van de oceaan –  t’is onwerkelijk en toch bestaat het – t’is een wereld op zich zelf – bij het zien van een wegvarend schip – bestemming onbekend – overvalt me altijd een groot gevoel van urgentie om eens een keer aan te monsteren –   Joris van Bree oprichter van Cptn Zeppos  –   laat mensen reizen als passagier aan boord van vrachtschepen- om maar er even een schepen term in te gooien – je zou ervan “overstag gaan”

je ooit al afgevraagd hoe het leven aan boord van een vrachtschip eraan toegaat ?  . Reizen duren van 6 tot 119 dagen en de schepen varen zowat overal ter wereld .

Check de website van CptnZeppos.com voor meer informatie en inspiratie

Check ons blog voor meer reisinspiratie

Kirgistan – Epische roadtrip met de Verdwaalde jongens

Roadtrip naar Kunstenaarsdorp in Italie – Bussana Vecchia 

 

ToffePlek’s leestips