Uit eten in Chinatown Amsterdam

Gister  Maandag 23 Januari was het Chinees nieuw jaar – het jaar van het konijn – ik vind het een comfortabel idee – een aaibaar zacht jaar word het – Met een dansceremonie van draken en leeuwen word het verse jaar aangekondigd – tegen de Nieuwmarkt aan  ligt het Amsterdamse Chinatown en de Zeedijk is de straat –

Omdat het nog  vroeg is en buik nog niet roept om vulling – drinken we eerst even een biertje op het terras van cafe Lokaal  T”Loosje – dikke aanrader – fijn uitzicht over de Nieuwmarkt en T”Loosje heeft verpletterend mooi authentiek cafe interieur – De bar wenkt je in al zijn schoonheid om plaats te nemen aan de toog – Pils met ernaast een plank  Amsterdams zuur, mosterd ,ossenworst  en belegen kaas – typical Dutch – een meer hoeft het ook niet te zijn –

Restaurants op de Zeedijk

nu is de keuze reuze aan lekkere Chinese restaurant in de Zeedijk  –  we kiezen uiteindelijk voor Nam Kee – beroemd om zijn oester – het moest er een keer van komen – en omdat het maandag was en Januari kon je op je gemak over de Zeedijk slenteren en het Aziatisch gevoel in je opnemen –  je ruikt het – je leest het – zelfs de straatnaamborden op de hoekhuizen zijn in het Chinees – je loop langs De Fo Guang Shan He Hua tempel die naast de Amsterdamse huizen in de straat als een reus ze plek opeist – kortom we zijn ChinaTown –

Chinese restaurant Nam Kee bij de Nieuwmarkt

ook bij  Nam Kee kunnen we direct aan tafel – de toeristen zijn afwezig en wachten met hun komst vermoedelijk op aangenaam lente weer – en geef ze eens ongelijk – er zitten veel Aziatisch gasten wat doorgaans een goed teken is – de kok staat in zijn mini keukentje aan de straatkant met routine de Peking eenden in hapklare brokken te hakken – Niet iedereen houd van oesters en dat snappen wij – maar mijn god – de oester van Nam Kee met zwarte bonen saus en bos-ui  zijn verukkulukkkkk – verders geen paniek want de menu kaart met fijne plaatjes van de gerechten barst van de andere lekkere schotels  –

We lazen te laat dat de drakendans op de Nieuwmarkt al om 13:00 plaatsvond – de tweede begon om 19:00 op de Dam – de Dam is groot, Amsterdams  en voor een plein wel erg saai – Maar toch het was leuk genoeg om met een buik vol Nam Kee gerechten naar de dansende papieren draak en leeuwen te kijken –

Maak het lekker thuis – oester van Nam Kee recept watschaftdepodcast.com

Check de website van Cafe loosje.nl

Adres: Nieuwmarkt 32  Amsterdam

Check de website van namkee.nl

Adres : Zeedijk 111 – 113  Amsterdam

Check onze website voor meer Amsterdam

De maandelijkse openlucht Pure markt in het Frankendael park in de Watergraafsmeer 

Zondags lunch bij Markt Centraal 

Uit eten in Amsterdam Noord bij Mexicaans restaurant Coba