Romantische airbnb in Parijs

Parijs / airbnb studio – atelier d,artiste -in de hippe wijk ( check wikipedia.org ) Belleville – op loopafstand van Chinatown waar je struikelt over de lekkere  restaurants – ach wat een heerlijk plekkie – als de deur van onze tijdelijke  steeg achter je dichtvalt dan verstommen de geluiden van de stad en hoor je ineens een merel zingen en hoor je luid en duidelijk hoe de kurk uit de fles wijn schiet –

Het appartement is lekker ruimtelijk en licht ingericht – prima douche en bed – de dag begint met koffie en een croissants op het mini terras in de steeg –

Metro : uitstappen bij halte : Faidherbe – Chaligny  –  Step : zo spectaculair leuk om de stad op de step te ontdekken –

ParijsTip : Stadsoase Park des Buttes Chaumont  – op zaterdag en zondag  zit /hangt/drinkt/kletst en zoent  heel hip Parijs in dit park – je lekker eten en drinken in Restaurant Rosa Bonheur met uitzicht over bos en dal-


 


In Parijs kan je los gaan in bistro’s met magnifieke franse klassiekers op de kaart – une bonne idee uiteraard – ook super tof is verdwalen / eten en drinken in Chinatown  in het 13e arrondissement  op loopafstand van het appartement

Ook een klassiek bezoek voor als je in Parijs bent een in het bezit bent van een romantische inslag – is een bezoek aan Cimetière du Père-Lachaise in het 20e arrondissement  – en dus een bezoek aan Edith Piaf /Oscar Wilde en Jim Morrison die daar heel rustig in de zon liggen – je kan er een hele dag verdwalen en even bijkomen in de schaduw van een boom en een beetje mijmeren over de vluchtigheid van het bestaan- Verders liggen er nog tal van beroemdheden oa :     Sarah Bernhardt  / Georges Bizet / Honoré de Balzac / Maria Callas / Frédéric Chopin / Yves Montand /Simone Signoret  en nog vele anderen –

Adres: 16 Rue du Repos, 75020 Paris, Frankrijk. ; pak de metrolijnen 2 en 3 halte Père-Lachaise

Toffe leestips over Parijs