Wat vinden Nederlanders lekker koek

Typically Dutch – Pink cakes – man I had some Pink cakes discussions with my good friend Rob – according to Rob there is only one real Pink cake and that is the Enkhuizer Glacé – all other pink cakes are for the dogs -, According to Rob  – Rob’s father and mother had a shop in Amsterdam and they happened to sell the real Pink cakes – and Rob almost ate himself to death and looking a bit pink around the nose – so the taste of the real Pink cake is deep in his DNA – I think it’s OK  – and  eats the “fake pink cakes” with great pleasure – what is a Pink cake in short: it is made of airy cake with a top layer of pink fondant – I can also recommend everyone to watch on Youtube Roos and her man on  YouTube.com/watch ” in which Pink cakes plays a major role Hilarious and typical Dutch -pink cake recipe by : laurasbakery.nl/roze-koeken 

Typisch Hollands – Roze koeken – man ik heb wat Roze koeken discussies gehad met vriend Rob – volgens Rob is er maar één echte Roze koek en dat is de Enkhuizer Glacé – de rest eet je niet – Rob’s vader en moeder hadden een winkel in Amsterdam en daar verkochten ze toevallig de echte Roze koeken en Rob at zich er bijna dood aan – dus die smaak van de echte Roze koek zit diep in zijn DNA – ik vind het best – en eet ook met veel plezier de “nep roze koeken” – wat is een Roze koek in het kort : hij is gemaakt van luchtige cake met een bovenlaag van roze fondant – verders kan ik iedereen aanraden om naar het kinderprogramma  “Roos en haar mannen” van de VPRO te kijken waar Roze koeken een grote roze rol in spelen.

Roze koeken recept van laurasbakery.nl/roze-koeken 

Filmpje ! Check “Roos en haar mannen” in  het roze koeken lied op   youtube.com/watch

Check de roekoeden test op  FlavorFlav.com


Check ons blog voor meer Nederlandse klassiekers 

Ambachtelijke Asperge kroketten in Drenthe 

Kopstootje – Jenever en Bier 

De Oliebollenkraam