Streetfood in winter in Holland

Typically Dutch -Oliebollen en appelflappen / deep fried doughnut balls

Traditionally, oliebollen are eaten in Holland on New Year’s Eve with Champagne or beer – in the winter months they are sold from Oliebollen stalls that look a lot like fairground attractions – Dutch people think that  “Gezellig / cosy” I myself am more of the appel flappen with a good layer of icing sugar – Eating two appelflappen or Oliebollen and you dont feel hungry for the rest of the day –

You can make oil balls yourself, check the recipe on :   laurasbakery.nl/zelf-oliebollen-maken

 

Typisch Hollands -Oliebollen/appelflappen-

Traditioneel worden oliebollen in Holland gegeten op oudejaarsavond en weggespoeld met Champagne of bier – in de wintermaanden worden ze verkocht uit Oliebollenkramen die er sterk uitzien als kermis attracties – Hollanders vinden dat  “gezellig ” ik ben zelf meer van de appelflappen met een flinke laag poedersuiker – Twee appelflappen of Oliebollen eten betekend de rest van de dag geen honger meer –

Oliebollen kan je zelf maken op :   laurasbakery.nl/zelf-oliebollen-maken