Typische bruine Amsterdamse cafés

Als er een top tien is van legendarische typische Amsterdamse kroegen, dan moet Ruk en Pluk er tussen staan – een warm nest van gezelligheid waar de bierpomp gul openstaat en je binnen de kortste keren staat te ouwehoeren met de vaste jongens aan de toog.

Kerstverlichting uit lang vervlogen nachten, Sint-Maarten lampions, “oranje boven WK slingers”, tapijtjes op de tafels en muren vol foto’s en herinneringen – Hollandse hits knallen uit de speakers en doen de ramen trillen in hun sponningen. De polaroid man, een klassieker in het nachtleven, flits voor 10 euro twee foto’s.

Adres van Café Ruk en Pluk

Ruk en Pluk vinden is niet lastig – fiets de Linnaeusstraat op – van welke kant maakt niet uit – op de kruising Linnaeusstraat/Tugelaweg rij je er tegenaan – met de tram 19 of bus 41 uitstappen bij halte Oostpoort.

Check Facebook van Cafe Ruk en Pluk 

Adres: Linnaeusstraat 48, 1092 CM Amsterdam

ToffePleks leestips

 

 


Check ons blog voor meer Typisch Amsterdams 

Haring eten bij de kar op het Haarlemmerplein

Jenever en likuur proeven bij proeflokaal en distilleerderij T’Nieuw Diep in het Flevopark

Buurt cafe en stads bistro aan de Kade op loopafstand van Ruk en Pluk