Overnachten in de herberg van Don Quichot

Spanje – niet ver van Ruidera staat een vakantiehuis in de heuvels van La Mancha – Cervantes de schrijver van Don Quichot was in dit gebied belastinginner – niet echt een populair jongen zal je begrijpen – in het boek overnacht Don Quichot in deze voormalige herberg – op 20 minuten lopen is de grot waar onze ridder tegen vleermuizen vocht –

Don Quichot en de windmolens

vermoedelijk de bekendste scene is dat Don windmolens aanzag voor reuzen en met zijn lans in de aanslag en woeste en onverstandige aanval uitvoerden op rijtje van rivierkeien gemetselde molens – deze molens zie je in dit dorre warme gebied met rode aarde overal staan- prachtig – Don Quichot is uiteraard fictie maar ik vind het toch heel erg tof om te logeren in de herberg – de grot op te zoeken en aan de voet van zo,n windmolen te zitten – Venta del Celmin is de naam van de voormalige Herberg- je kan hem huren . als je er toch zit – ga even naar Lagunas de Ruidera – prachtige serie meertjes die met watervalletjes in elkaar overlopen – er is daar ook een camping en wat fijne restaurantjes

check de website van Venta del Celemin


Check ons blog voor meer reisinspiratie 

Gare du Nord . Fijn boutique hotel met lekker restaurant in het Noorden van Ibiza 

24 uur op IJsland 

Cool hotel in Groningen 

 

 


Nieuw 728x90