Vakantie in Zuid-Frankrijk – op ile D’Oleron –

Strandtenten – in Nederland struikel je erover – hier moet je zoeken als in het aardedonker met een slecht brandende kaars – maar laat ik niet in mijn drama blijven – we zijn gearriveerd – de zon schijnt – het strand voor ons is nagenoeg leeg – Robinson Crusoe style – de menukaart is klein, maar prima.

Bier van het eiland ile D’Oleron

Het bier word gebrouwen op het eiland zelf – bij de Brouwerij van Naufrageurs – lekker bier – een rode ezel met een lamp om zijn nek is het logo – ezels zijn tof – het verhaal gaat dat een smokkelaarsdorp aan de kust van Ile D’Oleron tijdens stormachtige nachten boten het strand op lokte met een lamp rond de nek van een ezel – van dit soort verhalen krijg ik altijd een enorme dorst. Proost!  Tip: je kan de brouwerij bezoeken en direct bier kopen vers uit het vat.

Strandtentje A l’Ouest

Av. de l’Atlantique
17190 Saint-Georges-d’Oléron
Frankrijk


Check ons blog voor meer ile D’Oleron

De beste oesters en vis op de mooiste locatie van het eiland .het restaurant ligt aan het einde van een doodlopend weggetje met uitzicht op zee.

Duincamping in het bos met restaurant en bar op loopafstand het strand 

Oesters uit de muur 

Bier van het eiland – erg lekker en je kan het kopen bij de brouwerij