Midden tussen de wijngaarden niet ver van Bordeaux staat de Brouwerij van Naufrageurs prima bier .Een rode ezel met een lamp om zijn nek is het logo.Ezels zijn tof .Het verhaal gaat dat een smokkelaars dorp aan de kust van Ile D,Oleron tijdens stormachtige nachten boten het strand op lokten met en lamp rond de nek van een ezel .Van dit soort verhalen krijg ik altijd een enorme dorst . Bij Bistrot du port ( goed gevonden naam ) kan je fantastische crêpes eten met uitzicht op het kanaal en in de schaduw van een enorme zee den . Uiteraard spoel je de crêpe langzaam weg met een koele Naufrageurs .

Naufrageurs kan je direct bij de brouwerij kopen adres :les Landes 17190 Saint -George D,Oleron 0033 5466750

Bistrot du Port La Bree-Les-Bains Ile D’Oleron

Wij kampeerden op camping Les Chenes Verts in het bos en direct aan het strand