Dorpsfeest in Espalion met aligot en varken van het spit

Zuid-Frankrijk / Espalion – Franser wordt het niet – aan de oever van de Lot op het gravel waar het jaarlijkse wereldkampioenschap Pétanque wordt gehouden, draaien de varkens aan het spit en wordt er in de aligot op olympisch niveau geroeid – tout le village zit aan lange banken in de schaduw van de platanen.

Marquisette is de drank, ik raakte er meteen verslingerd aan – de plaatselijke bigband gaat vrolijk los – als de dag wordt afgelost door de nacht zit iedereen gebroederlijk te ouwehoeren, te eten en met een glas aan zijn lip – Liberté, Égalité en Fraternité – Aligot is een typisch gerecht van Aubrac en omgeving – gemaakt van aardappelpuree / boter / knoflook / room / peper en zout.

Recept voor Marquisette

Marquisette maak je met een fles droge witte wijn / uitgeperste citroen / limoen / suiker / een fles crémant / en een fles bronwater met bubbels – gevaarlijk lekker spul –

Check ons blog over : Een Frans huis in Espalion

Check ons blog over : Een luie zondag in de Medoc 

Check ons blog over: Op bezoek bij Edith Piaf