Dorpsfeest in Espalion met aligot  en varken van het spit

Zuid Frankrijk / Espalion – Franser word het niet – aan de oever van de Lot op het gravel waar het jaarlijkse wereldkampioenschap Pétanque word gehouden , draaien de varkens aan het spit en word er in de aligot op olympisch niveau geroeid – tout le village zit aan lange banken in de schaduw van de platanen –

Marquisette is de drank , ik raakte er meteen verslingerd aan – de plaatselijke big band gaat vrolijk los – als de dag word afgelost door de nacht zit iedereen gebroederlijk te ouwehoeren , te eten en met een glas aan zijn lip – Liberte ,Egalite en Fraternite – Aligot is een typisch gerecht van Aubrac en omgeving – gemaakt van aardappel pure / boter/knoflook/room peper en zout –

Recept voor Marquisette

Marquisette maak je met een fles droge witte wijn / uitgeperste citroen/limoen / suiker / een fles cremant / en een fles bronwater met bubbels – gevaarlijk lekker spul –