In Frankrijk een huis kopen

Berichten uit een Frans huis – vrienden hebben een huis gekocht in Espalion aan de Lot – tis een stukkie sturen maar dan heb je ook wat –  zon, om maar wat te noemen , leven op de handrem – Franse buren , zeden en gewoontes – Espalion is niet groot , wel beeldschoon – je kan er voor kiezen om in Frankrijk in het grote groene niks te gaan wonen – maar Frankrijk is groot en in het grote groene niks kan de bakker / bar tabac zo op 30 minuten rijden liggen –

Onze vrienden hebben voor een huis gekozen die op loopafstand ligt van een handvol bakkers / slagers / bar tabac,

’s / kapper / garage en een lekkere rivier om in te zwemen – het is niet ongebruikelijk dat je een Frans huis koopt met de inboedel – met een beetje mazzel is een gedeelte daarvan je smaak – onvermijdelijk is een gang naar de vuilstort en de Brocantes – je moet wennen aan zo’n vers huis – je voelt de oude bewoners nog – ze stommelen op de trap – trekken de plee door en slurpen hun soep op – als hun oude meubilair met een boog op de vuilstort verdwijnt – en er nieuwe voor terug komen – als er nieuw plezier en gelach door de muren geabsorbeerd wordt , dan verstommen hun voetstappen geleidelijk aan en trekken ze de deur voorgoed achter zich dicht –

Handige websites voor inboedel en huizen in Frankrijk

Een prima site om te zoeken naar huizen in Frankrijk is Le Boncoin   de marktplaats van Frankrijk

Inboedel , van wijnglazen tot linnenkasten koop je heel fijn bij Emmaus een keten van brocantes in heel Frankrijk .


Lees meer Frankrijk

Frankrijk: Medoc – een Franse zondag

Frankrijk- handige Brocantes app

Frankrijk- The French way of life