Oestertocht langs de leukste visrestaurants aan de Atlantisch kust van Frankrijk

Normandië – Oesters met witte wijn in Pourville sur mer bij L’Huitiere – hier geen Ibiza lounge club volume 2 iets te hard uit de speakers – sterker nog: er zijn geen speakers – geen hippe obers die niet bedienen – wel magnifiek uitzicht over de mer – yep hier spreekt een ouwe zak met nostalgie in z’n kop –

R in de maand

kijk uit er komt een weetje – oesters (huitres op z’n Frans) is afgeleid van ‘huit’ (acht) – van de acht maanden met een R erin dat je oesters kan eten – maar dat is iets van vroeger blijkbaar met de beste wil van de wereld ontdek ik geen R in juli – maar ik ben dan ook dyslectisch.


Check ons blog voor meer Frankrijk

Tien mooiste plekken om oesters te eten langs de Atlantische  kust van Frankrijk

Camping in het bos met zwembad in de buurt van Parijs

Natuurcamping in de duinen omgeven door bos en op loopafstand van de zee op ile D’Oleron vlakbij Bordeaux