Voel je vrij

Zo kan het ook: de hele dag struinen door het drukke Amsterdam en dan ’s avonds genieten van de poldernatuur in de groene zoom van de stad. Schoenen uit, zon op je terras, koe in de wei: welkom! Freelodges zijn vrijstaande design-villaatjes, voor 80% gemaakt van Nederlands FSC-hout. Compleet ingericht en zwevend boven de grond zodat de koeten, de hazen en de ganzen ook alle ruimte hebben. Met bus of fiets ben je binnen een half uurtje in hartje Amsterdam. Parkeren doe je gratis (yes!) op het publieke parkeerterrein tegenover de lodges. Voor kinderen is er van alles te doen, te rennen en te spelen in de groene omgeving van de Tuinen van West: frisse lucht en rode wangen! Heb je zin in yoga, wil je fietsen, varen of tennissen, heb je een wasje, zin in een kook-workshop of een eco-ontbijtje in de zon: Mariska en het Freelodge-team gaan graag voor je aan de slag. Welkom!

Over Freelodge en het team

Freelodges zijn voor 80-90% gebouwd met echt Nederland FSC-hout, afkomstig van landgoed Welna op de Veluwe. Dat familielandgoed produceert al generaties lang prachtig hout (voornamelijk Douglas), maar net te weinig om mee te kunnen doen met ‘de grote houtjongens’ uit het Noorden en Oosten van Europa. Het hout bleef dus vaak ongebruikt. Vrienden van het landgoed bedachten daarom een eigen, kleinschalig te produceren vakantiehuis: Freelodge. Er zijn inmiddels 8 lodges gebouwd, waarvan 7 in de Tuinen van West bij Amsterdam. Hout ademt en voelt daardoor veel rustiger en prettiger dan een stenen huis. Freelodge BV is inmiddels ook bezig met de realisatie van een houten appartementen-hotel met spa/welness voorzieningen, verderop in Tuinen van West.

 

Mariska is één van de partners in Freelodge en nu chef d’équipe in Freelodge Village aan de Nico Broekhuysenweg, in de Tuinen van West. We proberen onze gasten daar een ‘andere’ stadsbeleving bieden. Een groene-stadbeleving. We noemen dat bij Freelodge altijd een blote-voeten sfeertje: lekker informeel en ontspannen in de natuur, maar wel met de drukte van de stad onder handbereik. Heb je tips, ideeën of suggesties voor samenwerkingen: daar zijn we erg voor in! Lokaal en verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel.

Kies je lodge

Er zijn zes vrijstaande verblijfslodges met dezelfde plattegrond, om te verblijven voor korte of langere tijd. Ze zijn allemaal nèt even anders ingericht, met (zo veel mogelijk) vintage design. De zevende lodge, onze KeukenLodge, is met riant Lacanche-fornuis en grote keuken beschikbaar voor etentjes, feestjes, vergaderingen. Kookworkshop of kok-op-bestelling? Kan ook.

Omgeving

Moestuinen, bloemenweides, schapen, kruiden, honing en bijen: Tuinen van West zijn een walhalla voor iedereen die houdt van de polder, van verse groenten en zelf fruit plukken, van lekker buiten spelen, kanoën, rennen en fietsen (te huur bij onze lodges).

 

Er is een fijne ecologische winkel en lunch-plek in de Fruittuin, 200 meter lopen vanaf ons Freelodge-dorpje. Pluk je eigen fruit en raap je eigen eitjes! Er vinden regelmatig activiteiten plats zoals workshops, muziek en pizza-avondjes rond het kampvuur. Een gewone Lidl vind je op ongeveer 1,5 kilometer. Daar is ook de bushalte voor snelle bussen naar Centraal Station en Station Sloterdijk.

 

Voor de kids is het buitenleven een feest. Ook kunnen we toffe dagprogramma’s maken, of oppas regelen, zodat ouders even in alle rust naar de stad kunnen.

 

Parkeren doe je gratis op het publieke parkeerterrein bij de lodges. Het Freelodge-landschap zelf is autovrij. Bij Mariska en haar Freelodge team kun je óók terecht voor lokale biertjes en biologische wijn, verse kruidenthee en vagen over van alles.

Service & extra’s

Voel je vrij! Heb je eenmaal de sleutel van je lodge, dan liggen de stad en polder aan je voeten. The floor is yours. Team Freelodge helpt je graag met wat je graag zou willen doen of zien. Een privé yoga-les op eigen terras, slow-cooken met Loes of Diny, fietsen door de omgeving, fruit plukken bij de Fruittuin, een private tour langs de nieue hotspots van de stad: zeg het maar. Voor families of groepen kunnen we ook gezamenlijke diners, ontbijtjes, brunches of bbq’s organiseren. Laat ons weten wat je wilt!

 

Services

 • Onze mifirouters werken prima! Je betaalt € 7,50 per dag, voor 4G+. Daarvoor kun je behóórlijk internetten, met een paar mensen tegelijk.
 • De belangrijkste eerste-dag en keukenbenodigdheden (koffie, thee, zout-peper, olijfolie, suiker en afwastabletten) staan voor je klaar.
 • Boodschappen kun je doen bij onze buren van De Fruittuin (lekker eco) of bij de goedkope Lidl ongeveer 1,5 kilometer vanaf onze lodges. Daar is ook de bushalte voor bussen (elke 5-6 minuten) naar de stad. We laten je graag zien waar het allemaal te vinden is!
 • Gevulde koelkast bij aankomst, zodat je meteen zelf kunt gaan koken, bakken en borrelen? Laat ons weten wat je nodig hebt, dan gaan we dat vast halen (kosten: € 10,= + de kosten van je boodschappen).
 • Blijf je langer dan een paar dagen, dan kunnen we ook voor je schoonmaken. Je mag het ook zelf doen. Schoon bed- en badlinnen (1x per week) is grati. Wil je vaker wisselen, dan betaal je € 12,50 per schone set. Een wekelijkse schoonmaak kost € 70,= per schoonmaakbeurt.
 • In onze gezamenlijke ‘laundry’ kun je de was laten doen voor € 5,= per was (8 kilo of minder). Je krijgt het dan fris, droog dan netjes gevouwen terug. Strijken kan ook, à  2,50 per kledingstuk.
 • Fietsen zijn te huur voor normale stadstarieven: € 15,= per dag inclusief verzekering. Laat ons wel weten of je ze nodig hebt, dan kunnen we zorgen dat ze klaar staan!

Extra’s

 • Kom je met een hele familie, een groep vrienden of collega’s? Welkom! Er is ruimte voor maximaal 24 personen (slapen). Ruimte voor workshops is er voldoende, in de Keukenlodge, de Fruittuin of bij Broedplaats De 1800 Roeden.
 • Tennissen, sporten, paardrijden, fietsen, hardlopen of yoga? Laat ons weten wat je wilt, dan gaan we het regelen. Bijvoorbeeld bij onze achterburen van Sportpark de Eendracht.
 • We hebben een paar simpele huisregels, om te zorgen dat we de natuur en de stilte houden zoals-ie is: mooi en aangenaam.
 • Eco! We doen alles graag zo veel mogelijk verantwoord en milieu-vriendelijk. We maken de lodges daarom schoon met de verrukkelijke schoonmaakprooducten van Marcel, we scheiden ons afval en we rijden niet met auto’s op het terrein. Je bagage brengen we met een bolderkar graag naar je lodge.

Check de website

Check facebook 

 

 

 

 

 

7-7-19 bewerkt-687-7-19 bewerkt-26_JW70663_JW70665_JW70673_JW70678_JW706867-7-19 bewerkt-357-7-19 bewerkt-487753

Schermafbeelding 2020-04-20 om 14.30.58

Locatie

Collage_Fotor