De Foodhallen in centrum Madrid . Mercado de san Miguel .

Dankzij mijn werk was ik een week in Madrid .We sliepen in een hotel aan de buitenring van de stad maar na een dag “trabajo” was de fut om op zoek te gaan naar toffe plekken om te eten een beetje weg . De laatste werkdag verliep soepel  en vrij vroeg verlieten we de beurs en liepen in de sneeuw naar de Metro . Yep , sneeuw in Madrid . En niet zo,n klein beetje ook . Prachtig en koud . Hotel, douchen en de straat op, Metro in en  richting Mercado de san Miguel . Voor iedereen die wel eens bij “de Hallen” in Amsterdam of De Markthal in Rotterdam is geweest  , Mercado de san Miguel stond er model voor . Prachtig stalen/glazen gebouw uit 1916 alleen de architectuur is al om je vinger bij af te likken .

Eten en drinken in de foodhallen in Madrid

Binnen is het het helemaal een feest . Er staan iets van 30 winkeltjes die allemaal prachtige heerlijk tapas verkopen . Eenhaps Olijven met kaas en tomaat.  Croquetas de Jamón , Patatas bravas ,  oesters met champagne , parmaham vers van het mes met olijven nou ja ga maar door . Als je aan het einde van je Tapas safari nog trek heb , ze hebben er ook prachtige taartjes en sterke koffie .

200 meter van Plaza Mayor.  Uitstappen bij metro station Sol .

Voor “de culinaire die hards” hou  Madrid’s Gastrofestival  in de gaten .

Foodhalen in Madrid ;       

Foodhallen in Amsterdam  

Foodhallen in Rotterdam : 


Nieuw 728x90


Check ons blog voor meer restaurant en cafe inspiratie 

Uit eten in de mooiste brasserie van Parijs – Brasserie Lipp

Tien van de mooiste en lekkerste vis en oester restaurants langs de Atlantische kust van Frankrijk

Franse Vintage BBQ kippenklok die het na 100 jaar nog steeds uitstekend doet