Galette des Rois , en oliebollen

Galette des Rois word traditioneel op 6 januari “drie koningen” gegeten – maar een huis vol stuurloze atheïsten met trek kunnen zonder angst voor de torn van god deze enorme gevulde koek eten waaneer ze maar willen – afgezien van de datum volgden we de traditie op het scherp van de snede – de jongste van het gezelschap moet onder de tafel zittend aanwijzen in welke volgorden de punten taart worden verdeeld zodat elke vorm van fraude is uitgesloten – het zit namelijk zo dat in een van de taartpunten een porseleinen plaatje verborgen zit – degene die hem in zijn mond vind is de Rois en krijgt het papieren kroontje op zijn kop en mag een stille wens doen – gulzig weg happen is er dus niet bij – Owen is de gelukkige koning voor een dag – lang leve de koning ! Ik vind het tof

Franse traditie met kerst en oud en nieuw

Oud en nieuw in Frankrijk – frans/engels en Nederlands vult het huis – Hitster is het spel – champagne de drank – de Nederlandse bijdrage zijn verse oliebollen – na de traditionele Buch de Noel ( taart in de vorm van een houtblok of iets wat erop lijkt ) is het karaoke tijd – microfoon in de hand , het dak eraf – om 12 uur het nieuwe jaar in zoenen – wij zijn de enigen in het dorp die vuurpijlen de lucht in jagen – Bonne Année / happy new year !

 


Check , de tien beste oester adressen aan de Atlantische kust in Frankrijk 

Check een luie Franse zondag in Bordeaux 

 


Check , de tien beste oester adressen aan de Atlantische kust in Frankrijk