Shipspotting in Rotterdam

“Rotterdam is de op een na grootste haven ter wereld “hoor je wel eens trots uit de mond van een geïnteresseerden geïnformeerden – in onze omgeving barst het van de havens en wemelt het van de scheepvaart – dat zijn kleintjes , dat zie je zo- het grootste schip wat langs onze woonboot vaart is hooguit 80 meter schat ik – live muziek bracht ons in de Hoek van Holland ( goed gekozen naam ) bij Fort 1881 waar Kwartet de Romantiek optrad . Kees , violist met een stem als een roestige brulboei kennen we van het jaarlijkse Django Reinhardt festival In Samoreau waar gipsy jazz drie dagen lang over de camping municipal knalt . ff noteren ! tis een feest .

Pontjes route in Nederland

Omdat we toch in de buurt waren leek het ons een goed idee om de op een na grootste haven ter wereld zelf eens te bekijken – man, je bek valt open – het valt niet te bevatten de uitgestrektheid van de Haven van Rotterdam – het voelt als een eindeloze en enorme levende stalen stad waar mensen mieren zijn en het water de snelweg is – prima plek om dit te voelen is de landtong van Rozenburg – hij ramt zo de nieuwe waterweg in en is de plek voor Boten spotters – sowieso een toffe uitermate relaxte hobby want het gaat er lekker rustig aan toe – honger stil je bij Snackbar het Kompas met een patatje stoofvlees – om weer tot rust te komen en het kleine te zien pakten we het pontje over de Lek bij Schoonhoven en overnachten we aan de langzaam stromende rivier – opmerking : de Park4Night app is een toffe app om fijne plekken voor de nacht te vinden . De volgende dag rustig aan richting  Caatje aan de Lek voor een drankje en uitzicht en daarna met het pontje over naar Wijk bij Duurstede met een fijne omweg richting huis .


Lees ons blog over het Django Reinhardt Festival in Samoreau 

Lees on blog over het Gipsy Jazz festival op camping Zonnegloren in Sellingen 


Check de website van Fort1881 

Stationsweg 80 – 82

3151 HS Hoek van Holland

Check de website van Caatje aan de Lek 

Goilberdingerdijk 40a
4106 LC Culemborg