De rijdende buurtsupermarkt van Monsieur Le Combe in de Morvan

Frankrijk / Morvan / Fâchin  – Monsieur LeCombe van de mini supermarkt op wielen zorgden ervoor dat ik me gister even in een Franse feelgood film waanden – met twee keer claxonneren laat Monsieur LeCombe het dorpje weten dat hij Gearriveerd is – bij de oude madame LeMaitre die slecht ter been gaat hij langs in haar huisje om haar bestelling op te nemen – er worden handen geschud / gezoend en de laatste nieuwtjes uitgewisseld – ondertussen hangt het kleine witte keffertje van madame LeMaitre met zijn tanden in de kuit van LeCombe die dat lachend ondergaat – als hij even later terug is met de gewenste boodschappen voor madam krijgt het witte keffertje botten toegeworpen om op te kauwen ipv van zijn kuit – een tedere petit scene van het Franse platteland met LeCombe in de hoofdrol als dorpsomroeper / luisterend oor / en rijdende kruidenier –