Verse vis in de haven van Bordighera

Italie / Ligurie /Bordighera – gister hadden we voor ons doen een volle sociale agenda – lunch in Taggia bij Zweedse Anna and friends – beeldschoon dorpje iets buiten San Remo – 28 km van Olivetta maar zelfs op de motor doe je er anderhalf uur over – nou moet ik er wel bij vermelden dat we de kustweg namen wat een soort van zelfverkozen en vrolijke zelfkastijding is – van Ventigmilia tot Taggia slingert/ kruipt er een eindeloze blikken stroom van auto’s / bussen / vrachtwagens /scooters en motors in Toutes Directions – bij zebrapaden/ stoplichten/ kruisingen en rotondes raggen alle knetterend tweewielers als een haas langs de auto’s om bij groen weg te spuiten over een klein stukje vrij asfalt om weer vrij vlot in de remmen te schieten bij het volgende obstakel – binnen een half uurtje heb je het gevaarlijke spel in de smiezen en rij je zelf als een romein – na de lunch naar de haven van Bordighera waar je direct van de vissersboot gefrituurde vis kan eten – top plek –

Pescheria LunaRossa in Bordighera

voor de geïnteresseerden ; dit Italiaanse eet feest heet Pescheria LunaRossa je kan het vinden op Instagram –

Adres : Porto di Bordighera – bij de ingang van de haven kan je parkeren , loop langs de slagboom naar het eind van de haven en sla links af , je loopt er vanzelf tegen aan .kom een bijtijds anders sta je in de rij te watertanden .