Zeilvakantie in Griekenland

Mijn eerste vakantie zonder ouders was met de brommer naar Terschelling – de tweede vakantie  was met een rugzak en een vuistvol vrienden naar Griekenland -In de vrolijke en heerlijke chaos van de haven Piraeus liepen we het ruim in van een oud Nederlands vrachtschip wat een fijn tweede leven leiden als Ferry tussen de Griekse eilanden –

Ondertussen ben ik 5 keer in Griekenland geweest – eiland op eiland af – de ene plek nog mooier dan de andere – restaurants en cafe’s aan het strand met het hele terras in 15 cm zeewater – een drankje aan je lip met je voeten in zee – waanzin -elke ochtend strak blauwe hemel – ik heb het er nog nooit zien regenen –

Vrienden van ons gingen zeilen vanaf Lefkas – wij mochten mee – ik ben geen zeiler werd al snel duidelijk voor de kapitein – mijn taak werd na een uur varen vanaf de kade van Lefkas veranderd in hoofd catering – iedereen happy-

Elke dag stond er een prima bries die ons naar fijne baaitjes blies – anker uit en met het bijbootje naar het strand voor een Robinson Crusoe style bbq – de grote hit en simpel genoegen was met een touw achter de boot een half uur door de zee getrokken worden – in de middag slaapt het het lekkerst in het net tussen de twee boegsprieten – in slaap gewiegd worden door Poseidon –

In een hemels half maanvormig baaitje vonden we een cafe / restaurant die je alleen uit zee  kon bereiken – de begroeide klif waar het restaurant met zijn rug beschuttingen tegen vond schoot en meter of 50 de blauwe lucht in – een vloer van ruw houten planken met een bladerdak voor de schaduw – een gezellige Engelse hippie die als een lome zucht wind langs je heen dansten over het terras en de tafels voorzag van een hap en een slok –  6 zee-egels op het bord met een lepeltje om de inhoud leeg te schrapen en een koud Griekse biertje om het weg te spoelen – Het bier kwam uit een van 5 hoge koelkasten die met de rug tegen de berg aan stonden – met luide knallen regende er geregeld een wolk van steengruis en keien tegen de blikken achterkant van de koelkasten – “Bloody Goats” schreeuwde de eigenaar met gebalde vuisten zwaaiend tegen de onzichtbare veroorzakers op de klif  – “Bloody Goats” is een klassieker geworden bij ons als er iets gebeurd waar je geen vat op heb –

Boot huren op Lefkas

Er zijn tientallen boten verhuurders in Lefkas van groot naar klein – Google gewoon even, en zoek je boot die bij je droom past –

 

Toffe LeesTipsCheck ons blog voor meer vakantie-inspiratie 

Vier persoons woonboot te huur met tuin op het eiland de Woude in het Alkmaardermeer – met buiten bad en buiten keuken – geen paniek – binnen in de boot is ook een keuken en badkamer – op 30 minuten  rijden van Amsterdam en het Noord-Zee strand 

Vaar mee als passagier op een vrachtschip – CptnZeppos regelt het 

Logeren in een houten schip op het droge bij Smugglers Cove Boatyard in Wales – waanzinnig mooie plek aan een beeldschone baai –