IJshockey wedstrijd in Amsterdam

Ik ben geen sportliefhebber – doe het niet en kijk er niet naar – vind er geen zak aan – tot voor kort – ik werd meegenomen door mijn lief naar de Tigers –  het Amsterdamse IJshockey team wat zijn basis heeft bij de Jaap Eden IJsbaan – IJshockey kenden ik alleen van hilarische Youtube filmpjes met vechtende Russen en Canadezen-

Het stadion zat bomvol – opzwepende muziek en tromgeroffel – pils uit plastic en een broodje bal als diner op schoot – goed begin – IJshockey gaat bloedsnel en er word  krankzinnig veel gewisseld van spelers – ook al weet je van de spelregels niks het is een super fascineert om naar te kijken – ijzersterk zijn de momenten waarop het zwierige ijsballet overgaat in kneiterharde frontale botsingen – gejoel van de tribune en tromgeroffel – in tegenstelling tot bij voetbal waar de spelers bij het minste of geringste contact met de tegenstander op het veld liggen te acteren gaan de IJshockeyers na een botsing gewoon door – spreekt me aan – die gasten zijn sportief zoals het hoort – maakt het spel aantrekkelijker  – opmerking van een leek : ook tof – je kan de puck via de plint achter het doel langs rammen naar de andere kant van het veld – spektakel – Blijft een raadsel waarom IJshockey zo’n kleine sport is in Nederland-

Het Puck spel

Na de tweede helft begint het puckspel voor de toeschouwers – Je koopt een handvol pucks met een nummertje erop en die moet je zo dicht mogelijk bij de middenstip zien te gooien – klein spelletje maar super grappig – het regent pucks –

Check de website van de Amsterdam Tigers voor de wedstrijdagenda 

Check de website van de Jaap Eden IJsbaan 

Adres: Radioweg 64, 1098 NJ Amsterdam


Check ons blog voor meer Amsterdam

Het Skatecafe in Amsterdam-Noord

Het Skateboardpark vlakbij de Piet Hijn Tunnel

 


aa