leukste winkelstraat van Amsterdam

De Haarlemmerdijk vinden wij de leukste winkelstraat in Amsterdam – zo, de toon is gezet – waardoor komt dat – omdat deze straat nog niet gevuld is met de eenheid’s worst van ketens die andere winkelstraten grijs en grauw maken – nou ben ik al niet zo’n “shopper” –  maar het eventuele enthousiasme word altijd vrij vlot de kop ingedrukt door een oneindig lange rij  Primark /Trekpleister/Footlocker/zara/sacha/Superdry met om de winkel weer een hippe koffietent –  hoeveel koffie kan je hebben – om nog even door te gaan – ja ik ben op dreef – het blijft toch raadselachtig waarom al die winkels menen dat je verwelkomt moet worden met een muur van geluid en hordes opdringerige verkopers – maar goed ik dwaal af –

Op de Haarlemmerdijk is het fijn – ik koop een verse haring op het Haarlemmerplein bij mijn favoriete visverkoopster – loop naar spellen winkel “Schaak- en Gowinkel Het Paard”  van plint tot plafond vol spellen/dobbelstenen in alle soorten en maten en meer – het wachten is tot ze uitgebouwd zijn bij Restaurant / Bioscoop de Movies daar kijk ik graag mijn films – Bij Kleding Winkel de Mof kijk ik nostalgisch in de etalage  – bij de kookboekenwinkel koop je een lekker boek – en de variëteit aan cafe’s en restaurants in enorm – je kan blijven logeren en eten bij Restaurant Teun – bij een regenachtig weer of een sombere bui loop je even binnen bij Kitsch Kitchen waar de vrolijke kleuren helder stralen als in Latijns Amerika op een zomerse dag  –  alles wat ze daar verkopen maakt blij – kwestie van smaak zal je zeggen  – maar hé ik ben de schrijver van dit stuk –

Check de website van Kitsch Kitchen

Adres: Haarlemmerdijk 48, 1013 JE Amsterdam


Check ons blog voor meer Amsterdam

Spellen winkel het Paard schuin aan de overkant van de Kitsch Kitchen

Echt Amsterdams Cafe T’Blaauwhooft op loop afstand van de Kitsch Kitchen 

Proeflokaal en distilleerderij T’Nieuw Diep in het Flevopark in de Watergaafsmeer

Zondagslunch in de markt Centraal op de Centrale Groothandelsmarkt aan de Jan van Galenstraat

Op bezoek in het atelier bij Kunstenares Debby van Adrichem