Scafell Pike – Engeland

Scafell Pike is 978 meter en de hoogste berg van Engeland in staat in het lake district . Bij Wasdal head is een Kamping en een Pub/hotel met dezelfde naam . Scafell Pike is een van de drie bergen in de UK die deel uitmaken van de “National Three Peaks Challenge” een uitdaging om binnen de 24 uur de drie bergen te beklimmen – Schotland de Ben Nevis , Wales de Snowdon, Engeland de Scafell Pike – Via een net iets te smal maar beeldschoon weggetje om tegemoet komend verkeer te passeren daal je af naar de valei aan de voet van Scafell Pike – Aan de rand van een groot parkeerterrein is een camping die het hele jaar geopend is en een lekker pub met brandende openhaard waar je je schoenen voor kan laten drogen – een bord pub food met een groot glas Guiness  verder en je bent je pijnlijke voeten vergeten – Overnachten of piekfijn eten kan in het Hotel / Restaurant ernaast – The wasdale head Inn – je kan ook in je camper op het parkeerterrein gratis overnachten – top plek –
check de website van de The wasdale head Inn
check de website van de camping bij de Wasdale Head Inn

 

 


 

 

 

b

 

 

Backpacken